Yetim annelerine “Mutlu Aile” eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yetim annelerine hayata pozitif bir bakış açısı kazandırmak amacıyla “Mutlu Kadın Mutlu Aile” konulu eğitim verdi.

Büyükşehir Belediyesi, yetim ve öksüz çocuklara ile ailelerine destek olmak amacıyla çeşitli projeler hayata geçirmeye devam ediyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) iş birliğiyle Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bulunan Yetim ve Öksüz Birimi binasında yetim annelerine yönelik düzenlenen eğitim ney dinletisiyle başladı.

Yetim çocuk büyüten annelere yönelik düzenlenen programda Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İsmet Kaya, “Mutlu Ailenin Şifreleri, Kendini Tanıma, Etkili İletişim” konularını anlattı.

Kaya, geçmişten günümüze âlimlerden bilim insanlarına kadar bütün başarılı insanların arkasında kadın olduğuna dikkati çekti.

Eğitimde, İlahiyatçı Mercan Başer ise “İbrahimi Dinlerde Kadın”, “Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslamiyet’te geçmişten günümüze kadın ve yeri” başlıklarına değindi.

"Büyükşehir Belediyesi kadınlar için güzel etkinlikler yapıyor"

Eğitime katılan iki çocuk annesi Özlem Çali, Büyükşehir Belediyesi’nden hem maddi hem de manevi destek gördüğünü söyledi.

Eğitimin kadınlar için önemine dikkat çeken Çali, şöyle konuştu:

“Büyükşehir Belediyesi kadınlar için güzel etkinlikler yapıyor. Biz de bu davetlere katılıyor ve faydalanıyoruz. Bu eğitimler hem bizim için hem de çocuklarımız için çok iyi oluyor. Eğitimde çocukların gelişimi ve dini konularda bilgi sahibi olduk”

“Ben de çocuğum da verilen desteklerden dolayı çok iyiyiz”

İki yıldan beri Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklere katıldığını ifade eden Jiyan Tapancı ise düzenlenen etkinliklerin psikolojik açıdan kendisine çok iyi geldiğini belirtti. 

Eğitimde kadınların güçlü yönlerine vurgu yapıldığını dile getiren Tapancı şunları aktardı: 

“Hem Büyükşehir Belediyesi hem de Sayın valimiz ve kıymetli eşleri en zor günümüzde yanımızda oldu. Eskiden bitik durumdaydım ama şimdi ben de çocuğum da verilen desteklerden dolayı çok iyiyiz. Bugün düzenlenen eğitimde kadınların ne kadar güçlü olduğu bir kez daha bize anlatıldı. Kadınlar çok güçlü ama birilerinin zaman zaman bize bunu hatırlatması gerekiyor. Bugünkü eğitimde de onu yaptılar. Eğitimi çok faydalı buldum, ne kadar güçlü olduğumu bir kez daha anladım”

Video

Resim Galerisi