Zabıta’dan fırınlarda gramaj ve fiyat tarifesi denetimi

Kent genelinde ekmek gramaj ve fiyat değişikliğinin ardından harekete geçen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Kayapınar ilçesinde ekmek fırınlarını sıkı şekilde denetledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ekmek gramaj ve fiyatlarında yapılan değişikliğin ardından kentte ticari alanda faaliyet yürüten ekmek fırınlarını sıkı şekilde denetledi. Kayapınar ilçesinde gerçekleştirilen denetimlerde Zabıta Daire Başkanlığı’na Ticaret İl Müdürlüğü ile Kayapınar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de eşlik etti. Gıda mühendisi personelinin de hazır bulunduğu denetimlerde ekmek fırınları, gramaj, fiyat tarifesi, hijyen ve iş yeri açma ruhsatları kontrol edildi.

Vatandaşlardan gelen yoğun şikâyet üzerine yapılan denetimlerde mevzuat dışı (gramaj eksikliği ve fiyat tarifesi) hareket eden iş yerleri hakkında belirlenen süre zarfında var olan eksikliklerin giderilmesi için durum tespit tutanağı tutuldu.

Kayapınar ilçesinde fırın denetimlerine başlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, denetim çalışmalarının benzerini Yenişehir, Bağlar ve Sur ilçelerinde faaliyet gösteren ekmek fırınlarında da sürdürecek.  

 

Image Gallery