Ä°LK DEFA ATANMAK ÃœZERE ZABITA MEMURU ALIM Ä°LANI

DÄ°YARBAKIR BÜYÜKÅžEHÄ°R BELEDÄ°YE BAÅžKANLIÄžI

Ä°LK DEFA ATANMAK ÜZERE ZABITA MEMURU ALIM Ä°LANI

Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye Zabıta YönetmeliÄŸi hükümlerine göre aÅŸağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diÄŸer ÅŸartları taşımak kaydıyla, belirtilen boÅŸ kadrolara açıktan atama yoluyla zabıta memuru alınacaktır.

 

 

Sıra No Kadro Unvanı Hizmet Sınıfı Kadro Derecesi Kadro Adedi

NiteliÄŸi

Cinsiyeti

KPSS

Puan Türü

KPSS

Puanı

1

Zabıta Memuru

GÄ°H

10

75

Mahalli Ä°dareler, Mahalli Ä°dareler (Zabıta), Yerel Yönetimler, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Özel Güvenlik ve Koruma, Turizm ve Otel Ä°ÅŸletmeciliÄŸi, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, UlaÅŸtırma ve Trafik Hizmetleri veya Adalet Ön Lisans programlarının birinden mezun olmak, en az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

Kadın / Erkek

P93

En az 70

puan

 

BAÅžVURU GENEL VE ÖZEL ÅžARTLARI:

            Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığının boÅŸ bulunan zabıta memuru kadroları için yapılacak baÅŸvurularda uyulması gereken genel ve özel ÅŸartlar aÅŸağıda belirtilmiÅŸtir.

  1. 1.BAÅžVURU GENEL ÅžARTLARI:

            Ä°lan edilen zabıta memuru kadrolarına atanmak için baÅŸvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen aÅŸağıdaki genel ÅŸartlara sahip olmaları gerekmektedir:

  • Türk Vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiÅŸ olsa bile; kasten iÅŸlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uÄŸramış olsa bile devletin güvenliÄŸine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin iÅŸleyiÅŸine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüÅŸvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı deÄŸerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle, askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiÅŸ bulunmak ya da askerlik çağına gelmiÅŸ ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiÅŸ veya yedek sınıfa geçirilmiÅŸ olmak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,
  • Ä°lan edilen kadrolar için aranan diÄŸer baÅŸvuru ÅŸartları taşımak.
  1. 2.BAÅžVURU ÖZEL ÅžARTLARI:
  • Ä°lan edilen zabıta memuru kadroları için, mezun olunan okul itibarıyla öÄŸrenim ÅŸartını taşımak ve bu öÄŸrenimle ilgili olarak 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak kadroların karşısındaki puan türünden, belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak,
  • 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen ÅŸartların yanı sıra Belediye Zabıta YönetmeliÄŸinin 13/A maddesinde yer alan özel ÅŸartlara göre zabıta memuru kadrolarına baÅŸvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak, 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak. Boy ve kilo tespitleri Belediyemizce yapılacaktır.
    • Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.
    • 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
    • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluÅŸlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak,

 

3. BAÅžVURU ESNASINDA ADAYLARDAN Ä°STENÄ°LEN BELGELER:

Başvuru sırasında;

Sınava girmek isteyen adaylar, https://www.diyarbakir.bel.tr/ adresi üzerinden elektronik ortamda baÅŸvuru yaparak baÅŸvuru formunu imzalamak üzere indirecek ve aÅŸağıdaki belgeleri ekleyeceklerdir:

  • Nüfus cüzdanı aslı veya Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi,
  • Diploma veya Mezuniyet belgesinin aslı veya e-devletten alınan barkodlu çıktısı (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir),
  • Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı veya noter onaylı örneÄŸi (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir),
  • Sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneÄŸi (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir),
  • KPSS Sonuç Belgesinin ÖSYM sitesinden alınan doÄŸrulama kodlu bilgisayar çıktısı,
  • Erkek adaylar için askerlikle iliÅŸiÄŸi olmadığına dair beyanı,
  • Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,
  • 2 adet fotoÄŸraf (1 adedi baÅŸvuru formuna yapıştırılacak),

 

4. BAÅžVURU YERÄ°, TARÄ°HÄ°, ÅžEKLÄ° VE SÜRESÄ°:

Adaylar, sözlü ve uygulamalı sınava katılabilmek için;

  • BaÅŸvurular 04/04/2022 tarihinden 08/04/2022 tarihi mesai bitimine kadar (belirtilen tarihlerdeki mesai saatlerinde) imzalı BaÅŸvuru Formu ve istenilen diÄŸer belgeler ile birlikte, Belediyemiz saÄŸlık personeli gözetiminde boy ve kilo ölçümü yapılmak üzere Elazığ Yolu YeniÅŸehir Mahallesi YeniÅŸehir/Diyarbakır adresinde bulunan Ali Emiri Toplantı Salonuna (Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediyesi Ana Hizmet Binasının Arkası) ÅŸahsen müracaat ederek baÅŸvuru sürecini tamamlayacaklardır.
    • Posta ve diÄŸer ÅŸekillerde yapılan baÅŸvurular kabul edilmeyecektir.
    • Eksik bilgi ve belgelerle ya da nitelikleri uygun olmadığı halde yapılan baÅŸvurular, Belediyemiz tarafından deÄŸerlendirmeye alınmayacaktır.

 

 

5. BAÅžVURULARIN DEÄžERLENDÄ°RÄ°LMESÄ° - BAÅžVURUSU KABUL EDÄ°LENLERÄ°N    

Ä°LANI

  • Sınava çaÄŸrılacak son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diÄŸer adaylar da sınava çaÄŸrılacaktır,
  • Sınava girmeye hak kazanan adaylar KPSS puanları ile 15/04/2022 tarihinde Belediyemiz web sayfası https://www.diyarbakir.bel.tr/ adresinde ilan edilecek olup, adaylara sınav giriÅŸ belgeleri beyan ettikleri adreslerine posta yoluyla gönderilecektir. Bu belge sınava giriÅŸte ibraz edilecektir. (BaÅŸvuru formunda belirtilmiÅŸ olan adres tebligat adresi olup, hatalı adres bildirimleri baÅŸvuranın sorumluluÄŸundadır.)
  • Adayların, sınav giriÅŸ belgesinde yazılı tarih ve saatte sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir.
  • Sınava katılma hakkı elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

 

6. SINAVIN YERÄ°, ZAMANI VE KONULARI:

Sözlü ve uygulamalı sınav 09/05/2022 –23/05/2022 tarihleri arasında Fırat Mahallesi DorÅŸin Caddesi Kayapınar/Diyarbakır adresinde bulunan Talaytepe Kapalı Spor Salonunda yapılacaktır. Sınavlar saat 09.00’da baÅŸlayacaktır.

Sözlü ve uygulamalı sınav, aynı gün içerisinde bitirilemez ise ertesi gün devam edilecektir.

Sınava girmeye hak kazandığı halde, ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan ve/veya mazeretine binaen katılamayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

Sözlü sınav;

  1. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,
  2. Atatürk Ä°lkeleri ve Ä°nkılâp Tarihi,
  3. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,
  4. Mahalli idareler ile ilgili Temel Mevzuat konularını kapsayacaktır.

Uygulamalı sınav; kadro unvanına iliÅŸkin mesleki bilgi ve yeteneÄŸin ölçülmesi ile sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak ÅŸekilde yapılır.

7. SINAV DEÄžERLENDÄ°RME – SONUÇLARA Ä°TÄ°RAZ:

Sözlü sınav; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk Ä°lkeleri ve Ä°nkılap Tarihi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Mahalli Ä°dareler ile ilgili temel mevzuat konularında 25’er puan olmak üzere toplamda 100 tam puan üzerinden yapılır ve sınav kurulu üyelerince verilen puanlar ayrı ayrı tutanaÄŸa geçirilir.

Uygulamalı sınav; 100 tam puan üzerinden yapılır ve sınav kurulu üyelerince verilen puanlar ayrı ayrı tutanaÄŸa geçirilir.

Sınavda deÄŸerlendirme; sözlü sınavın %50’si, uygulamalı sınavın %50’si alınarak sınav puanı hesaplanır ve sınav kurulu üyelerince verilen puanlar ayrı ayrı tutanaÄŸa geçirilir. Sınavda baÅŸarılı sayılmak için en az 60 puan alınması ÅŸarttır.

     Adayların atamaya esas baÅŸarı puanı, Belediyemiz tarafından yapılan sınav puanı ile KPSS puanının aritmetik ortalaması alınmak suretiyle belirlenecek ve Belediyemizin internet adresinde ilan edilecektir.

Adayların atanmaya esas baÅŸarı puanlarının aynı olması halinde KPSS puanı yüksek olana öncelik tanınır. En yüksek baÅŸarı puanından baÅŸlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl aday ve asıl aday sayısı kadar da yedek aday belirlenebilecektir. Asıl ve yedek aday listeleri Belediyemizin https://www.diyarbakir.bel.tr/internet adresinden ilan edilecek ve listede yer alanlara ayrıca yazılı tebligat yapılacaktır.

Sınav Kurulu; sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolardan, baÅŸarı puanlarını düÅŸük bulduÄŸu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmını ya da hiçbirini alıp almama hakkına sahiptir.

BaÅŸvuru ve iÅŸlemler sırasında gerçeÄŸe aykırı beyanda bulunduÄŸu veya herhangi bir ÅŸekilde gerçeÄŸi sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kiÅŸiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

Sınav sonuçlarına, baÅŸarı listesinin Belediyemizin internet adresinde ilanından itibaren yedi gün içinde yazılı olarak itiraz edilebilir. Ä°tirazlar, sınav kurulu tarafından yedi gün içerisinde sonuçlandırılır ve ilgiliye yazılı olarak bilgi verilir.

Ä°lan Olunur.

                                                 DÄ°YARBAKIR BÜYÜKÅžEHÄ°R BELEDÄ°YE BAÅžKANLIÄžI