Bölge itfaiyecileri Diyarbakır’ı gezdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) iş birliğiyle gerçekleştirdiği temel itfaiye programı kapsamında Diyarbakır’a gelen itfaiyeciler için gezi programı düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi, çevre il ve ilçelerden Diyarbakır’a gelerek uygulamalı itfaiye, teorik afet yönetimi ve koordinasyon eğitimleri alan itfaiyecileri Diyarbakır’ı tanıttı.

Siirt, Şırnak ve Tunceli belediyelerinde 19 itfaiye erinin katıldığı gezi programında itfaiyeciler, kent merkezi ve Eğil ilçesindeki tarihi ve kültürel mekânları gezdi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı rehberler eşliğinde İçkale Müze Kompleksi, Hz. Süleyman ve 27 şehit sahabe kabirlerinin bulunduğu alan, Ulu Camii, Hasanpaşa Hanı, Kervansaray (Deliller Hanı), Diyarbakır Kent Müzesini gezen itfaiye erlerine tarihi ve kültürel mekânlarla ilgili bilgi verildi.

İtfaiye erleri merkezdeki tarihi yerlerin yanı sıra Eğil'de bulunan peygamber kabirleri, Asur Kalesi ve Kral Kaya mezarları ile Dicle baraj gölünü de rehberler eşliğinde gezerek yakından görme fırsatı yakaladı.

Şırnak itfaiyesinde görevli Ahmet Ertaş, eğitimde arama kurtarma, sıvı ve gaz yangınlarına müdahaleyle ilgili bilgi alıp tecrübe kazandıklarını söyledi. 

Eğitimden öğrendiklerini itfaiye arkadaşlarına aktararak kendilerini geliştirmek için çalışacaklarını kaydeden Ertaş, gezi programı kapsamında Diyarbakır’ın tarihi ve turistik yerlerini görmekten çok mutlu olduğunu ifade etti.

Tunceli’nin Pertek ilçesi itfaiyesinde görevli Tuncer Hare eğitimin faydalı geçtiğini vurgulayarak , “Eğitimlerde yangın türlerine göre müdahale yöntemlerini uygulamalı olarak öğrendik ve eksiklerimizi tamamladık. Aldığımız eğitimden memnunuz ve ilçemize de faydasının olacağını düşünüyoruz. teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Media

Image Gallery