Diclekent Bulvarı asfaltlanıyor

Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediyesi, olumsuz hava ÅŸartlarından dolayı bozulmalar meydana gelen Diclekent Bulvarı’nda asfalt yenileme çalışması baÅŸlattı.

BüyükÅŸehir Belediyesi, 2022 sezonunda kentte trafik akışını rahatlatmak için yeni yollar açmaya ve yıpranmış yolların asfaltını yenilemeye devam ediyor.

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire BaÅŸkanlığı, Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarı’nda (Prof. Dr. Necmettin Erbakan-Mezopotamya bulvarları arası) asfalt yenileme çalışması baÅŸlattı.

Ekipler, 1250 metre uzunluÄŸunda 50 metre geniÅŸliÄŸinde olan bulvarda 6 santimetre kalınlığında 7 bin ton sıcak asfalt dökecek.

Ä°ki gün sürecek asfalt çalışmaları tamamlandıktan sonra ekipler, yaya ve trafik güvenliÄŸi için yol çizgilerini çizerek bulvarı hizmete açacak.

Bulvarda kaldırım çalışmalarını tamamlayan ekipler, asfaltın bitmesiyle peyzaj çalışmalarına baÅŸlayacak.

Media

Image Gallery