03.10.2019 BASIN DUYURUSU

Geçtiğimiz günlerde bir takım basın-yayın organlarında ve çeşitli sosyal medya hesaplarında, Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizin TÜYAP Diyarbakır Kitap Fuarından desteğini çektiği şeklinde kamuoyunu yanıltmaya ve farklı algı oluşturmaya yönelik haberlere ve iddialara yer verilmiştir.

Söz konusu iddialar gerçeği yansıtmamakla birlikte, konunun tarafı olan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile TÜYAP yetkilileri tarafından Valiliğimizin ve Büyükşehir Belediyemizin Kitap Fuarına tam destek verdiği, fuar etkinliklerine tanıtım ve ulaşım bakımından katkı sunduğu ifade edilmiştir. Yalnızca ticari bir faaliyet olan fuarın tanıtım mecralarında ve yayınlarında Kamu Kurumu olarak Valiliğimizin ve Büyükşehir Belediyemizin logolarını kullandırmadığı ilgili taraflarca belirtilmiştir.

Bu bağlamda söz konusu asılsız ve gerçeğe aykırı iddiaları ve haberleri yayarak kamuoyu nezdinde Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemize karşı olumsuz bir tavır oluşturmaya çalışan, gerçekten uzak ve kamuoyunu kasıtlı olarak yanıltmayı amaçlayan çevrelere karşı her türlü hukuki tasarrufumuzun saklı olduğu bilinmelidir.
Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ilimize katma değer ve ilimiz ekonomisine katkı sunacak olan tüm çalışmalar desteklenmeye devam edilecektir.
Kamuoyuna saygıyla sunulur.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI