Taziye İkna Ekipleri çalışmalarına başladı

Diyarbakır Valisi  Münir Karaloğlu’nun Pandemi Kurulu Toplantısında yakın zamanda göreve başlayacağını duyurduğu, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı personeli imam, doktor ve psikolog’dan oluşan Taziye İkna Ekipleri, çalışmalarına başladı.

Kentte Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasının önüne geçmek amacıyla Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun katılımıyla yapılan Pandemi Kurulu Toplantı’ sının ardından alınan kararlar çerçevesinde kurulması öngörülen Taziye İkna Ekipleri kısa sürede oluşturularak çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı, bünyesinde kurulan imam, doktor ve psikolog’dan oluşan Taziye İkna Ekipleri, Sur, Yenişehir, Kayapınar ve Bağlar ilçelerinde yakınlarını kaybeden aileleri ikamet ettikleri adreslerde ziyaret etti. Taziye İkna Ekipleri, yakınlarını kaybeden ailelere Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun başsağlığı dileklerini ileterek, halk sağlığını korumak ve salgının yayılmasının önüne geçmek için taziye kurmamalarını rica etti. Aileler, yapılan ziyaretten dolayı yetkililere teşekkür ederek toplum sağlığını riske atmamak için taziye kurmayacaklarını belirtti.