Bu sayfayı yazdır

Şubat ayı kültür-sanat etkinlik takvimi belli oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sezai Karakoç Kültür ve Sanat Sezonu Şubat ayı takvimini belirledi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca hazırlanan ve vatandaşların tiyatro, sinema, konser, sergi, anma günleri, dengbej divanları ve birçok etkinlikle buluşturduğu Kültür ve Sanat Sezonu sürüyor.

Şubat ayı etkinlik takvimi,tiyatroseverlere festival havası sunacak. 9 farklı tiyatro oyunu 22 seansla ay boyunca sanatseverler için sergilenecek. 

11 Şubat Cumartesi TRT Sanatçıları Şehir Konserleri, 13 Şubat Pazartesi Grup Yürüyüş, 20 Şubat Pazartesi Dursun Ali Erzincanlı ve Grup Dergah konserleri ücretsiz düzenlenecek.

Dengbej Divanları kurulacak

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Suriçinde bulunan Dengbej Evi’nde sanatseverlere Dengbej dinletisi sunacak. 

Dengbejler Pazartesi hariç haftanın altı günü Dengbej Evi’ni ziyaret eden vatandaşlara, birbirinden güzel kilamları seslendirecek.

Kitap mezadı Keçi Burcu’nda 

Her ay farklı bir mekanda gerçekleştirilen Kitap Mezatının Şubat ayı durağı Keçi Burcu olacak. 

25 Şubatta Cumartesi düzenlenecek mezatta, vatandaşlar özellikle basımı bitmiş olan kitaplara ulaşabilecek ve ellerinde bulunan okunmuş kitapları satabilecek.

Kitapseverler felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, bilim, teknoloji, sanat, psikoloji, ekonomi, edebiyat, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, sinema, tiyatro, müzik, resim gibi Türkçe, Arapça, Osmanlıca, Farsça, Almanca, İngilizce dillerinde eski ve yeni sahafiye eserleri açık artırma yoluyla uygun fiyata alma şansı yakalayacak.

Çocuklar için ücretsiz sinema

Şubat ayı boyunca her Cumartesi ve Pazar günü Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Sinema Salonu’nda çocuklar için animasyon film gösterimleri yapılacak. 

 

Resim Galerisi