"2. Genç Şef Yöresel Yemek Yarışması" devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "2. Genç Şef Yöresel Yemek Yarışması" devam ediyor.

Diyarbakır’ın zengin mutfak kültürünün geniş kitlelere tanıtılması, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin ortaya çıkarılması amacıyla düzenlenen yarışmada 326 kişi yarışıyor. 

Yemeklerini Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Aşçılık Laboratuvarında yapan yarışmacılar, jüri üyeleri tarafından lezzet, yöresellik, sunum, orijinallik, görünüm, hijyen gibi çeşitli kategoriler göz önüne alınarak değerlendirmeye alınıyor.

Yarışmanın finali 8 Kasım Çarşamba günü Cemilpaşa Konağı Kent Müzesi’nde yapılacak.

Yarışma sonucunda ilk 3’e girenlere ödül verilecek olup finale kalan her katılımcıya da katılım belgesi verilecek.

Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanı Ahmet Salduş, geçen sene ilkini düzenledikleri yarışmada bu üniversite öğrencisi ve vatandaşlardan 326 başvuru aldıklarını söyledi. 

Salduş, yarışmacıların Diyarbakır’ın coğrafi tescilli 50 ve coğrafi tescil almak için askıda bulunan 20 yemeğini yaparak yarıştıklarını ifade etti.

Yarışma sonunda 10 kişinin finale çıkacağını belirten Salduş, finale çıkan yarışmacılara çeşitli hediyeler vereceklerini kaydetti.

Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Cüneyt Ateş, Geçen sene sadece öğrenciler arasında yapılan yarışmayı bu yıl genişleterek vatandaşların da katılmasını sağladıklarını aktardı. 

Aşçılık Laboratuvarında gerçekleştirdikleri yarışmanın yoğun bir tempoyla sürdüğünü anlatan Ateş, şöyle konuştu:

“Vatandaşların katılımı bizi daha çok sevindirdi. Çünkü onların katılımıyla bizim öğrencilerin almış olduğu eğitimlerle ilgili bilgilerinin olup olmadığını ölçmeye başladık ve jüriye giden tabaklarda neredeyse eşit tabaklar olduğunu görebiliyoruz.”

Aşçılık Programı öğrencisi ve Genç Şef Yöresel Yemek Yarışması’nın geçen yıl birincisi Neşe Ensarioğlu ise, çok heyecanlı olduğunu ve tekrar birinci olmak istediğini belirtti. 

Ensarioğlu, katılımın öğrencilerle sınırlı kalmaması ve yarışmacıların dışardan da katılması kendilerine ayrı bir heyecan kattığını kaydetti.

Resim Galerisi