1. ULUSLARARASI DOĞAÇLAMA TİYATRO FESTİVALİ BAŞVURU FORMU

1.ULUSLARARASI DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU

DOĞAÇLAMA TİYATRO FESTİVALİ

Festival, Türkiye sınırları ve KKTC içindeki tüm doğaçlama tiyatro ekiplerine açıktır.Yurt dışı ekipleri veya atölyecileri daha sonra açıklanacaktır.  Üniversitelerin Tiyatro Kulüpleri de doğaçlama tiyatroile başvuru yapabilirler. Başvurular danışma kurulu tarafından incelenip, kabul edilenler daha sonra ilan edilecektir. Festival tarihi 10 ŞUBAT 2019 ile 17 ŞUBAT 2019 tarihleri arasındadır. FESTİVALİN TEMASI “KADIN VE DOĞAÇ” SLOGANI “DOĞAÇLAMA DOĞUDAN YÜKSELİYOR” DUR. Tüm atölye ve söyleşiler bu tema üzerinden hareketle yapılacaktır.

ŞARTNAME

1-      Festivale katılacak oyunun DVD veya link bağlantısının, fotoğraflarını, başvuru formuyla beraber 25 OCAK 2019 tarihi akşamına kadar DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSUNA elden veya mail aracılığıyla yapabilirler.

2-      Başvuru formu ve katılım koşulları şartnamesi tiyatro gurup sorumlusu tarafından imzalanacaktır. İmzasız olan, eksik bilgi ve belgelerin bulunduğu başvurular kabul edilemez.

3-      Oyunlar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde gösterime sunulacaktır. Oyunların sahnelenme tarihleri festival açılış gününden en geç 10 gün önce belirlenecektir. Festival belirli bir zaman aralığı içinde yapılacağından, katılım sınırlı tutulacak ve başvuran gruplar ön elemeyealınacaktır. Katılımı kabul olmayan gruplar,gözlemci olarak festivalde yer iki gece konaklayacak şekilde yer alabilirler. ( Gözlemci isteklerini başvuru formunda belirtmek zorundalar)

4-      Festivale ekipler ve atölyeciler en fazla 6 kişi ve iki gece konaklamalı olarak katılabilirler.

5-      Açılış sırasında kokteyl eşliğinde bir sergi düzenlenecek, sonrasında konser ya da oyun sergilenecektir.

6-      Sahne oyun günü oyundan 1,5 saat önce oyun hazırlığı için katılan gruba verilecektir. Oyun hazırlığı (ışık, teknik vb.) katılan ekibe aittir.

7-      Sahne ve salonla ilgili her türlü soru için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Sinema Şube Müdürlüğü ile iletişime geçilecektir.

8-      Ekiplerin sayısına göre festival matine- suare oyun koyabilir.

a)      Oyunlar (matine-suare)  15.30 – 20.00,

b)      Atölyeler11: 00 -13:30 arası,

c)      Söyleşiler ise 14: 00’da başlayacaktır.

9-      Katılımcıların ulaşım, konaklama ve yemek giderleri tarafımızdan karşılanacaktır

10-  Başvuru için verilen tarihten sonra yapılacak başvurular değerlendirmeyealınmaz.

11-  Festivale katılacak oyunları ve eğitmenleri 3 kişilik danışma jürisi değerlendirecektir.

12-  Festivale katılacak ekipler ve eğitmenler, organizasyonun aksamadan yürüyebilmesi için şartnamedeki kurallara uymayı baştan kabul ederler. Şartnamede yer almayan konularda takdir yetkisi düzenleme ve danışma kurulunaaittir.Festival tarihlerinin değişmesi ya da festival iptali için tüm haklar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde saklıdır.

İLETİŞİM:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Şehir Tiyatroları ve Sinema Şube Müdürlüğü Tiyatro Festivali Koordinatörlüğü

ADRES: Yenişehir Mahallesi Aziz Mahmutoğulları Caddesi DBB Kültür ve Kongre Merkezi Yenişehir Diyarbakır

TELEFON: 0535 978 35 04 – 0 412 502 90 01

E-mail: dbbfestival@gmail.com

Festival için Başvuru Formu :