Sayın Güzeloğlu: TÜGVA ile gönül bağımız var

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Diyarbakır İl Temsilciliği’nin 3. Olağan Genel Kurulu programında konuşan Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu,Bir toplumun en büyük değeri ve zenginliği gençleridir. Gençler şüphesiz geleceğimizdir. Gelecekle ilgili bütün beklenti ve hedeflerinde merkezi gençliktir. Gençliği ihmal ederek geleceğinizi inşa edemezsiniz. Gençliği değerlerinden eksik bırakarak bir değer medeniyetine yol alamazsınız. Gençlerini kaybedenler geleceğini kaybederler” dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Diyarbakır İl Temsilciliği’nin 3. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan genel kurula Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Sur kaymakamı Abdullah Çiftçi, TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Beytullah Çiçen, TÜGVA Diyarbakır İl Temsilcisi Mahmut Yağmur, TÜGVA üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temesilcileri katıldı. Genel Kurulda İl Temsilcisi Mahmut Yağmur, güven tazeleyerek yeniden il temsilciliğine seçildi.

Genel kurulda konuşan Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, “Peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır'a yakışan yaraşan en büyük zenginliğimiz olan milli ve manevi değerlerimizi taşıyan bir amaca hizmet eden bu genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını, TÜGVA'nın çalışmaları adına yeni bir başlangıca vesile olmasını ve İnşallah ülkemiz gençliği adına hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum. Bu anlamlı fikri gençlik konusundaki bu çok önemli kazanım getiren süreci başlatan ve her konuda gençliğin yanında olan Asım'ın gençliği diyerek her bir gencimizin bu değerlerle taçlanmasını amaçlayan Cumhurbaşkanımız ve liderimiz Saygıdeğer Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu fikrin bugüne kadar gelmesinde emeği geçen herkese de şahsım ve gençliğimiz adına içtenlikle teşekkür etmek istiyorum. Bir toplumun en büyük değeri ve zenginliği gençleridir. Gençler şüphesiz geleceğimizdir. Gelecekle ilgili bütün beklenti ve hedeflerinde merkezi gençliktir. Gençliği ihmal ederek geleceğinizi inşa edemezsiniz. Gençliği değerlerinden eksik bırakarak bir değer medeniyetine yol alamazsınız. Gençlerini kaybedenler geleceğini kaybederler. Şüphesiz bu kaybetme maddi anlamda olduğu kadar en önemlisi de manevi anlamda bir kayıp demektir ve değerleri imha edilenler geleceği asla ihya ve İnşa edemezler. Onun için bütün zararlı ve geleceği tehdit eden akımların hedefi de gençlerdir. Gençlerin düşüncelerinden başlayarak ihanet odakları, işbirlikçileri, terör örgütleri; bu değişim ve dönüşümün gençlikle gerçekleştirmek amacında ve hedefindedirler. Zihin ve gönül dünyasını değiştirdikleri gençlerle bir toplumun geleceğini akabede taşımak, o toplumun varlığını yok etmek ve geleceğe doğru yürüyüşünü önlemek; şüphesiz onların en büyük hedefi ve emeğidir. Bu tavır ve tutum hak ile batılın mücadelesi, bitmek bilmeyen iyi ile kötünün şüphesiz mücadelesidir. Bizler iyiyi ve Hakkı temsil edenler olarak şüphesiz bu mücadelede bütün gücümüzle doğrunun ve iyinin yanında olmak ve gençlerimizden başlayarak hakkı ve hakikati tutup kaldırmak zorundayız.

Bütün varlığımızla bütün imkânlarımızla, gençlerimizi bu ihanet odaklarının karşısında korumak, onların beslendiği milli ve manevi değerleri zenginleştirmek ve onlara bu ortamı sağlamak zorundayız. Bu açıdan TÜGVA bu ülkenin geleceğine kasteden gençlerin üzerinde ihanet fikrini ve düşüncesini hayata geçirmek isteyenlere karşı bir liman, sığınılan ve emin olunan bir ortamdır. TÜGVA böyle bir kavramdır. Her bir gencimizi bir merkez bir zenginlik alan, sevgili gençler her birinizin şahsında geleceğine güven duyulan bir toplum inşasında TÜGVA en büyük katkıyı sunanlardandır. Bu uğurda sağlanan her türlü çaba öncelikle Yaradan’ın huzurunda ve inananların karşısında makbul olunan bir çaba ve bir tavırdır. Çünkü biz sizleri hem çok seviyor hem de güveniyoruz. Her birinizin medeniyetimizin tüm değerlerini sadece aktaran ve taşıyan değil, şahsında yaşatan bir cevher olduğunuzu biliyoruz ve buna inanıyoruz. İmani, insani ve milli hassasiyetlerimizi taşıyan ve her birinizin şahsında bunları çoğaltan bir değer elçisi olduğunuzu düşünüyoruz. Bunun için biliniz ki her alanda ve her ortamda bizler sorumluluk taşıyan büyükleriniz olarak sizlerin yanında ve yan yana aynı saftayız. Peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır'da devraldığınız manevi emanetleri geleceğe taşıma noktasında önümüzdeki günlerde İnşallah bu çaba ve çalışmaları çok daha iyiye ve ileriye götürme kararlılığındayız. İl Valiniz ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili olarak bugüne kadar yapılan bütün çalışmalarda olduğu gibi bundan sonra da ama bugüne kadar yapılanların fevkinde ve çok ötesinde bir çalışma ve İnşallah bir heyecanı taşıyoruz. 17 ilçenin her birinde her bir ilçe temsilciliğimizde okul öncesinden başlayarak ilkokul, ortaokul lise ve üniversite çağında ki bütün çalışmaları her bir gencimize bizim için her bir değer olan merkezimize taşımanın İnşallah heyecanındayız. Maddi anlamda ve manevi anlamda bütün imkânlarımızla bu kente bu millete ve varlığımıza ihanet eden odaklar karşısında hiçbir gencimizi bu ihanet odaklarının elinde bırakmama kararlılığındayız. Çünkü biz biliyoruz ki her biriniz bu karanlığa karşı yakılan ve sönmeyecek olan birer ışıksınız. Bu ışığı sadece nefsinde ve şahsında değil ailesinde ve çevresinde taşıyacak bir aydınlıksınız. Anne ve babalarınızdan başlayarak çevrenize doğruyu İyiyi güzeli imani ve insani değerleri taşıyacak birer elçisiniz. Çevrenizi değiştirecek geleceğimizi değiştirecek olan zenginliklerimizsiniz. Hepiniz sağ olun var olun” diye konuştu.

“TÜGVA ile gönül bağımız var” diyen Sayın Güzeloğlu konuşmasını şöyle tamamladı: “TÜGVA Başkanı değerli kardeşim Enes Bey olsun, genel başkan yardımcısı kardeşim olsun TÜGVA’nın bütün kurum ve kuruluşları ile bu gönül bağımız var. Yeni dönemde Diyarbakır'ı sadece Diyarbakır gençleri için değil, TÜGVA‘nın bölgenin bütün çalışma ve faaliyetlerini gerçekleştireceği bir eğitim ve bir buluşma merkezi haline getireceğiz. Bu kanalda kararlılığımız açık ve nettir. Ben inanıyorum ki bugünkü buluşma da tarihi bir buluşmadır. Diyarbakır'da hasret kaldığımız ama manevi emanetini taşıdığımız bütün inanan kardeşlerimize gönlü bu heyecanla çarpan vatandaşlarımıza karşı bugünkü sözlerimiz de bir manevi mesuliyetin ifası ve icrasıdır. Bunu da gerçekleştireceğiz İnşallah. Sevgili gençler hiç şüpheniz olmasın bu duruşunuzla, bu kararlılığımızla İnşallah geleceğiniz bugünden daha iyi olacak bugünden daha güzel ve aydınlık olacak. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Bu kararlılıkla geleceğe doğru attığımız her adımda bizlere yardım bahşeylesin. Bugün sahip olduğumuz bütün değer ve zenginlikleri başta canlarıyla toprağa düşen o Kahraman Şehit tavrıyla bizlere emanet eden bütün şehitlerimizden razı olsun. Onların manevi ruhaniyetinden bu kutlu davada emek, gayret ve hizmetleri ile ebediyete intikal eden emeği geçenlerin hepsinden de Rabbim razı olsun. Biz sizlerden aldığımız emaneti ancak ve ancak daha iyiye daha öteye ve daha yükseğe taşırsak onlara karşı borcumuzu ödemiş ve görevimizi yerine getirmiş oluruz. Rabbim bizi bu uğurda mahcup eylemesin. Hepinizi çok seviyoruz. Hepinize çok güveniyoruz ve hepimizin bu beklentilerimizi karşılayacak birer cevher olduğunuza inanıyoruz sevgili gençler. Bugüne kadarki süreçte kuruluşundan bugüne büyük bir zahmet ve emeği sarf eden yetişmeniz için katkı ve gayret sarf eden şüphesiz başta anne ve babalarınızı olmak üzere sizleri yetiştiren bugüne getiren bütün öğretmenlerinize, TÜGVA camiasında katkı ve emek sarf eden kardeşlerime içtenlikle çok teşekkür ediyorum.”

Resim Galerisi