Büyükşehir Belediyesi ‘Sokak Satranç Turnuvası’ düzenledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu çocukları ve gençleri satrançla buluşturmak ve ilgilerini artırmak amacıyla ‘Ödüllü Sokak Satranç Turnuvası’ düzenledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, çocukları ve gençleri satrançla buluşturmak ve satranca olan ilgilerini artırmak amacıyla ‘Sokak Satranç Turnuvası’ düzenledi. Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonun (TSF) ortaklaşa Dağkapı Meydanı’nda düzenlediği turnuvaya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Akın Erim, Türkiye Satranç Federasyonu eğitmenleri ile 120 oyuncu ve aileleri katıldı. Etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Müzik Korosu da müzik dinletisi gerçekleştirdi.  Turnuvanın sonunda katılım sağlayan tüm oyunculara sertifika verildi.

Turnuvaya ilişkin açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, “19 Ağustos itibarıyla biliyorsunuz Sayın Valimiz göreve başladı Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak. O günden bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi olarak Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimizin talimatları doğrultusunda sosyal, kültürel faaliyetlere çok büyük önem veriyoruz. Her hafta farklı kategorilerde farklı alanlarda bütün hemşerilerimize, çocuklarımıza gençlerimize, engellilere ve bütün kesimlere hitap edecek şekilde sosyal faaliyetlerimizi en yoğun şekilde artırdık ve artırmaya da devam ediyoruz” dedi.

Dicle Üniversitesi’nde engelliler için Uçurtma Şenliği ve Kent Meydanı’nda çocuklar için Çocuk Şenliği düzenlediklerini kaydeden Eryılmaz, Sıfır Atık Projesi kapsamında farkındalık oluşturmak için Dicle Nehri’nde temizlik yaptıklarını, Dünya Hareketlilik Günü dolayısıyla geçen hafta il protokolü ve vatandaşların katıldığı bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini hatırlatan Eryılmaz, vatandaşların satranç turnuvasına yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Eryılmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal, altyapı, park bahçe, ulaşım, çevre ve her alanda hizmetlerin devam edeceğini vurguladı.

 

Resim Galerisi