Güzeloğlu Esnafla Beraber...

Peynirciler Çarşısı ve Vakıflar Hanı ziyaretinde açıklamalarda bulunan Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Gazi Caddesi’nde yapılacak çalışmalarla ilgili anket yapıp esnaf ve vatandaşların görüşlerini alacaklarını, onların görüşleri doğrultusunda çalışmalara başlayacaklarını belirtti. Peynirciler çarşısının yenileme çalışmasıyla üst katın kahvaltı salonu şeklinde dizayn edileceğini kentte gelenlerin Sur manzarası eşliğinde kahvaltı yapma şansı yakalayacaklarını söyledi.

Sayın Valimiz ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Sur ilçesindeki Peynirciler Çarşısı ile Vakıflar Hanı’nı ziyaret ederek esnafla bir araya geldi. Peynirciler Çarşısı ve Vakıflar Hanı esnaf ziyaretinde, Sayın Güzeloğlu’na Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, Oda Başkanları, Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen ve Büyükşehir Belediyesi DaireBaşkanları eşlik etti.

“Kentin markalaşması için çalışacağız”

İlk olarak Peynirciler Çarşısı’nda incelemelerde bulunan ve esnaf ile birlikte kahvaltı yapan Sayın Güzeloğlu, esnafın sorun ve taleplerini dinledi.  Peynirciler çarşısının yenilenmesiyle ilgili projede sona gelindiğini ve esnafın zor durumda kalmaması için çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Sayın Güzeloğlu, yapılacak yeni çarşının bodrum katının soğuk hava deposu, zemin katının satış, üst katının ise kahvaltı salonu olarak düşünüldüğü belirtti.  Kentin her yönüyle marka olması için çalıştıklarını aktaran Sayın Güzeloğlu, “Burada yapılacak yenileme çalışmasının ardından ürünlerin satış ve tadımlık sergilerinin olması burayı farklı kılacaktır. Üst katında yapılacak bir kahvaltı salonuyla Diyarbakır’a gelen insanlar, Sur manzarası eşliğinde kahvaltı yapacak; Gurmeler buralara gelip ürünlerinizi tanıtacaktır. Yeter ki buradan hijyenik ve düzenli bir mekan ortaya çıksın” dedi.

“Çalışmalar esnaf ve vatandaşların görüşleri doğrultusunda yapılacak”

Esnaf ve vatandaşların Gazi Caddesi ile ilgili şikâyetleri iletmesi üzerine Sayın Güzeloğlu, taş, beton ve asfalt şeklinde üç farklı önerinin geldiğini, bu konuda bir anket çalışması yapılacağını ve çıkan sonuç doğrultusunda Gazi Caddesinde çalışma yapılacağını söyledi.

Peynirciler çarşısı ziyaretinin ardından Balıkçılarbaşı semtindeki Vakıflar Hanı’na yürüyerek geçen Sayın Güzeloğlu, güzergâh boyunca esnaf ile sohbet ederek hayırlı işler ve bol kazançlar diledi. Vakıflar Hanı esnafı, işlerin durgun olması sebebiyle, Sayın Güzeloğlu’ndan Vakıflar Bölge Müdürlüğünün 2020 yılı kira artışlarının yapılmamasını talep etti. Bunun üzerine Sayın Güzeloğlu, sosyoekonomik koşulların da göz önüne alınarak makul bir oranda esnafın ve idarenin kabul edeceği bir artış yapılması yönünde talimat verdi.

 

 

Resim Galerisi