Cumhuriyetimizin 96.Yılı Coşku ve Gururla Kutlandı

Cumhuriyetimizin 96. Kuruluş yıl dönümü Diyarbakır’da çok sayıda vatandaşın katılımıyla Coşku ve Gururla Kutlandı.

Cumhuriyetin 96. Kuruluş yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, Diyarbakır Valiliği önünde gerçekleştirilen törenle kutlandı. Tören kapsamında ilk olarak Diyarbakır Valiliği makamında tebrikat töreni gerçekleştirildi. Tebrikat töreninde Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu ile  Garnizon Komutan vekili 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Özmen tebrikleri kabul etti. Tebrikat törenin ardından askeri tören aracına binen Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu ile  Garnizon Komutan Vekili 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Özmen törene katılan vatandaşların, askerin ve mülki erkânın bayramını kutladı.

Bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajı okundu.  Daha sonra kürsüye gelen Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, katılımcıların bayramını kutladı.

Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kahraman silah arkadaşları, Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne, canlarıyla cumhuriyeti korumak uğruna şehit ve gazi olanları rahmet, saygı ve minnetle anan Sayın Güzeloğlu, “Onların bizlere bıraktığı cumhuriyetimiz, çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde ebediyete doğru akmakta” dedi.

‘Örnek bir mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur’

Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişen, her Millet Bayramı'nda daha güçlü, daha kalkınmış ve gelişmiş bir ülke olarak bayramı kutlayacağını söyleyen Sayın Güzeloğlu, “Bizler bu emaneti taşıyan ve bu sorumluluğu üstlenen nesiller olarak, Cumhuriyetimizi gelecek her gün, daha gelişmiş kalkınmış bir ülke idealinde taçlandırılarak sonsuza kadar yaşatacağız İnşallah. Yaklaşık bir asır önce, yok edilmek istenen Millet iradesi yine Milletin iradesi karşısında bütün tuzakları boşa çıkarmış, yedi düvelin birleştiği bir ihanet karşısında bu millet tek vücut olmuş ve emsali görülmemiş bir kahramanlıkla her karış toprağı ile Şehit kanı ile buluşmuş bu mübarek Vatan toprağında son devletimizi kurmuştur. 19 Mayıs’ta Samsun'da yakılan özgürlük meşalesi ve inancı, 29 Ekim'de taçlanmış ve tüm ezilen uluslara, yok edilmek istenen Milletlere örnek bir mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Egemenliğin kaynağı millet olan, milletine dayanan ve Millet iradesi ile taçlanan cumhuriyetimiz kurulduğundan bugüne, her alanda çok büyük bir başarı ve kalkınma sergilemiş, bugün Türkiye Cumhuriyeti bölgesel ve küresel ölçekte, oyun kuran, her alanda iddiasını ortaya koyan ve dünyanın sayılan bir Devleti olmuştur. Maddi olarak büyük bir kalkınmanın ve gelişmenin ve emsali görülmemiş bir gelişme sürecinin adı olan cumhuriyetimiz, aynı zamanda insanlık değerlerini temsil edildiği, hak, adalet kavramlarının bugün dünyada temsilcisi konumuna gelen bir ahlak düzeninde taşıyıcısı olmuştur. Ezilen, yok sayılan, her türlü acıya duçar olan insanların sığındığı son kale olmuştur. Mazlumların, öksüz ve yetimlerin bir anlamda hayat bulduğu, buluştuğu bir yurt, bir vatan olmuştur. Bizler bugün bu ahlaki düzeyi temsil eden, insanlığın değerlerini taşıyan ve dünya bu anlamda sosyal yardımlar dahil, her alanda bu yüksek seviyeyi temsil eden bir devletin ve bir milletin ferdi olmanın gururu ile yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajların da ifade ettiği gibi, içte ve dışta bütün kurulan terör tuzaklarını, ihanet şebekelerinin hiçbir işbirliklerinin Milletin iradesi ile bertaraf edecek büyük bir onurunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Terör örgütleri Millet iradesi karşısında yok olamaya mahkumdur’

Konuşmasında bütün terör örgütlerinin millet iradesi karşısında yok olmaya mahkum olduğunu vurgulayan Sayın Güzeloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü : “Türkiye Cumhuriyeti'nin karşısına, milletin geleceğine kasteden bütün ihanet şebekeleri içte ve dışta bütün terör örgütlerini, başta PKK ve FETÖ olmak üzere bu milletin kararlı iradesi karşısında yok olmuşlar ve yok olmaya mahkum olmuşlardır. Bu millet ve devlet bu kararlılıkla yoluna devam etmekte ve hamdolsun bugün 96. yılının yıldönümünü kutlamaktadır. Bu inançla sonsuza akarken Türkiye Cumhuriyeti'nin her alanda her konuda dünyanın en önde ve kalkınmış bir ülkesi olma idealini taşıyoruz. Bilimde, sanayide, teknolojide, ekonomide Türkiye bugün her alanda çok büyük bir gelişmenin adıdır. Milli Savunma, sanayiden başlayarak sanayi kollarında, teknolojide, artık yüksek katma değer üreten bunu ihraç eden bir ülke konumundadır. Bütün bu süreçler, inanıyorum ki gelecek her gün artarak gelişecek ve Türkiye Cumhuriyeti bu iddiasını her alanda her seviyeye taşıyacaktır. Bizler Peygamberler ve sahabeler şehri aziz ve kadim kentimiz Diyarbakır'da insanlığın ortak mirası 10 bin yıllık bir medeniyet geçmişine mal olan Diyarbakır'da, bu değerlerimize sahip çıkarak milletimizle bütünleşerek, bu büyük yürüyüşe katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün bir huzur ve güven beldesi olan her alanda büyük bir Değişim dönüşüm ve kalkınmanın eşiğinde olan Diyarbakır, milletin ve devletin bu büyük yürüyüşünde en büyük katkıyı sunan ve sunacak olan milletin başında gelmektedir. Her köşesinde bu iradesiyle geleceğe sahip çıkmakta,  cumhuriyetin geleceğe dönük sürecinde, her alanda katkı sunan Diyarbakırlılar mutluluğunu yaşamaktadır” dedi.

 ‘Gençler Cumhuriyetin taşıyıcısı ve zenginleştiricisidir'

Konuşmasında gençlere seslenen Sayın Güzeloğlu, “Sevgili gençler, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği sizler, bugün Cumhuriyeti taşıyıcısı ve zenginleştiricisiniz. İnanıyorum ki aldığınız yüksek eğitim sahip olduğunuz ahlak ve imanla bütün bu değerleri kararlılıkla taşıyacak ve sonsuza kadar aktaracaksanız. Sizlere güveniyor ve sizlerle Cumhuriyetimizin geleceğe, güçlü bir şekilde taşınacağını yürekten İnanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle en büyük Bayramımız, Cumhuriyet bayramınızı 96. yılını kutlarken, Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e,  aziz silah arkadaşları ve tüm şehitlerimize milletimize bir kez daha ifade ediyor; bugün burada bulunanlara saygı ve sevgilerimi sunuyor, bu Büyük Millet bayramınızı bir kez daha kutluyorum. Büyük Bayramımız Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun” diyerek konuşmasına son verdi.

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun konuşması ve halk oyunlarının sergilenmesinin ardından törene katılan Askerler, Polisler, Öğretmen ve Öğrenciler askeri bando eşliğinde yürüyüş yaptı. Valilik önünde yapılan tören, gerçekleştirilen yürüyüşün ardından sona erdi.

 

 

Resim Galerisi