Bu sayfayı yazdır

Sayın Güzeloğlu Sebze ve Meyve Hali esnafıyla buluştu

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Sebze ve Meyve Hali'ni ziyaret ederek esnafla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, esnafın sorunlarını yerinde tespit etmek ve çözüm üretmek için esnaf toplantıları düzenlemeye devam ediyor. Sebze ve Meyve Hali'ni ziyaret ederek esnafla bir araya gelen Sayın Güzeloğlu, esnafın sorun ve taleplerini dinledi. Bağlar İlçesinde bulunan Sebze ve Meyve Hali İdare binasında gerçekleşen toplantıya Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, Sebze ve Meyve Komisyoncular Odası Başkanı Mehdi Taş, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, Karacadağ Kalkınma Ajandası Genel Sekreteri Hasan Maral ve hal esnafı katıldı.

Toplantıda konuşan DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, ile Sebze ve Meyve Komisyoncular Odası Başkanı Mehdi Taş, Sayın Güzeloğlu'nun esnafa verdiği destekleri için teşekkür ettiler. Sayın Güzeloğlu'nun talimatıyla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Esnaf Daire Başkanlığı'nın tek olduğuna dikkat çeken DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, esnafın sorunlarına birinci elden çözüm sunulacağını ifade etti.

Diyarbakır ticaretin, eğitimin, sağlığın her türlü faaliyetin bir uçtan bir uca taşıyıcısı ve merkeziydi

Esnafa hayırlı işler dileyerek konuşmasına başlayan Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, “Allah hepinize hayırlı, helal bol kazançlar nasip etsin inşallah. Sevdiklerinizle, dostlarınızla bize güzel günler görmeyi de hepimize nasip eylesin. Bizim 3 yıla yaklaşık bir süredir Diyarbakır'da vali olarak, yaklaşık 3 aydır da belediye başkan vekili olarak, tek bir gayretimiz var; Milletimize hizmet etmek, Diyarbakır'a yakışır bir hizmeti Diyarbakırlıya sunmaktır. Birikmiş sorunları gerçekten büyük sıkıntıları, ertelenen, çözümsüzlüğü terk edilen neredeyse adım atılmayan alanları bir bir temizlemektir. Çünkü Diyarbakır bunu hak ediyor Diyarbakır her şeyin en iyisine en güzeline bekliyor ve istiyor Diyarbakır insanına yaşatılan geçmişteki acıları, bu kentte, bu kentin esnafına dayatılan sıkıntıları, bir insanın, namusu rızkı olan kepengini kapattıran ihanet yapanları artık geride bırakmak istiyor. İhanet odakları artık geride kalmıştır. Yıllarca bu kente. Bu bedeli ödetenleri, geride bırakarak, onları hukuk karşısında adaletle baş başa bırakarak, aydınlık ve güzel yarınlara gitmektir. Diyarbakır'ın gerçeği bu zaten. Diyarbakır tarihin her döneminde sadece sınırlarına değil, ötesini de etkileyen bir merkezdir, insanlığın varlığından beri, bugünkü yerinde 10 bin yıllık, yaklaşık 33 medeniyeti bugüne kadar barındıran, yaşatan ve onların izleriyle zenginlikleriyle, bugüne gelen bir Büyükşehir zaten. Çok değil şöyle yaşları müsait olanlar hatırlarlar, bu ihanet, bu kente bu bedelleri ödetmeden, bu kentin gelişimi engellemeden önce, Diyarbakır 30-40 yıl önce bu bölgenin ve çevrenin tek merkeziydi. Bunu bir valiniz olarak da söylüyorum, bir hemşeriniz olarak da söylüyorum. Diyarbakır benim bilmediğim bir yer değildir. Diyarbakır Sur’uyla, Melik Ahmet'i ile Gazi caddesi ile Karacadağ’dan Terkan’ı ile bilmediğimiz yerler değildir. O günler de Diyarbakır ticaretin, eğitimin, sağlığın her türlü faaliyetin bir uçtan bir uca taşıyıcısı ve merkeziydi. İnsanlar ticaret için, eğitim için, sağlık için alışveriş için her iş için Diyarbakır’a gelirdi. O hızla Diyarbakır'ın önü kesilmesiydi, bugün Diyarbakır hepiniz biliyorsunuz ve hissediyorsunuz ki çok ötelerde olurdu. Türkiye'yi taşıyan bir merkez konumunda olacak bir kenttir. Bu ihaneti, bu kente yaptılar. Diyarbakır'ın geleceğini kapatmak karartmak istediler. Fakat hamdolsun Aziz hemşerilerim ve vatandaşlarım milleti ile Devleti ile bir oldular, bu ihaneti geride bıraktılar. Bugün Diyarbakır'ın her köşesi huzur ve güven içerisindedir hamdolsun daha da iyi olacak daha da güzel olacak, Diyarbakır özüne dönmeye başladı, hiçbir haine, bu memleketin geleceğini karartacak, çoluğunu çocuğunu, işsiz, aşsız bırakıp, dağa götürüp, terör örgütüne katacak ve sonradan hayatına mal olacak bu ihanete Diyarbakır artık buna prim vermeyecektir. Diyarbakır'da huzur ve sükun olacaktır, biz bu iddianın, bu hedefin peşindeyiz” dedi.

‘Tüm Türkiye'de örnek olan bir hal kompleksini hayata geçireceğiz’

Sayın Güzeloğlu, “Bu halin geçmişten bugüne emeği olan herkesten Allah razı olsun. Kim taş üstüne taş koymuş, bir insana iş aş koymuş, başımın üstünde yeri var, ölmüş olanlara da allah gani gani rahmet eylesin ama şimdi bir gerçek var bu zamanda artık bu hal, bu kente de, size de, bize de yetmiyor. Doğru bir iş yapmamız lazım. Ne yapacağımızı birlikte konuşmamız lazım, Reçeteyi hastayı görmeden yazan doktor hiç olmadım olmam da. Dikeceği elbiseyi prova etmeden diken bir terzi olmadım olmam da. İşin doğrusu elbiseyi giyecek, yükünü taşıyacak işi yapacak olanla konuşmaktır. Olan da burada daire başkanlığımızın hepsi var arsasından altyapısına imar düzenlemesinden yapı düzenlemesi ne kadar hem valiniz, Hem belediye başkanımız olarak, yeni hal projesinde ne olacaksa sizin yanınızdayız, hizmetinizdeyiz bunlardan hiç şüpheniz olmasın. Allah nasip etsin inşallah başlamayı ve bitirmeyi de bizlere. En kısa zamanda yakışan ve yaraşan sadece Diyarbakır'a değil bölgeyi kucaklayan Tüm Türkiye'de örnek olan bir hal projesinin kompleksini hayata geçireceğiz. Buna gücümüz de var niyetimiz de var. Hiç şüpheniz olmasın. Âmâ biraz hızlı yol alalım, acele değil. Acele işe, bizim o şeytan ile işimiz yok, Allah onun cezasını veriyor. Bize Rahman olanlar lazım bizim onlarla işimiz var. Rahman olanlarla, hızlı davranacağız, süreyi kısaltmak, doğru olanı çabuk yapmaktır. Buna ben hazırım. Belediye Meclis kararı var Alican başkan, büyükşehirde bir karar almak için yazıyı yazdırmak 3 ay sürdü karar çıkartmak 3 ay, kararı yazdırmak 3 ay. 9 ay sürmüş. Biz de bu iş ne kadar sürdü biliyor musunuz? 9 gün . Niyeti olması önemlidir. İnandığım her şeyde sonuna kadar bu hızla giderim. Şimdi başkana yetki verdiniz, onlar sizi temsil ediyor, Sizlerden de  önerilerinizi alalım bir yol haritası çıkartalım takvime bağlayalım. En kısa süre içerisinde bu sürelerde Bütün arkadaşlar var, hızla yol alalım, hiç burada duracak halimiz yok. iki buranın taşınması sonrasında mevcut arazinin kullanılması, değerlendirmesi dahil, birincil öncelik burada bulunan hepinizin hakkını hukukunu gözetilmesi haklarınızın size getirisinin en fazla yükseltilmesidir. Yani bir rant olacaksa, o rantı sahibi de sizlersiniz. Benim felsefem yaklaşımın budur.

Büyükşehir Belediyesine geldiğimizde ilk yaptığımız iş esnafın gelip derdini anlatan değil, beklemeden derdin sahibine gidecek, bulacak bir daire başkanlığı kurmak.  Türkiye'de ve Diyarbakır'da bir ilk hepinize hepimize hayırlı uğurlu olsun. Evet ben sözü burada bitiriyorum, sözü sahibine hal esnafına veriyorum. Hepinize helal bol kazanç diliyorum Allah var eylesin, bol rızk versin hepinize” diye konuştu.

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun konuşmasının ardından hal esnafı sorun ve taleplerini dile getirdi, çözüm yolları tartışıldı.

 

Resim Galerisi