‘Çocuk Atletizm Şenliği’ düzenlendi

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Çocuk Atletizm Şenliği’ Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından ‘Çocuk Atletizm Şenliği’ düzenlendi. Gençlik Spor İl Müdürlüğü Seyrantepe Atletizm Sahası’nda gerçekleştirilen şenliğe Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Demir, atletizmde birçok ödül kazanmış milli sporcular, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Sayın Güzeloğlu, Çintimar ve Milli Sporcularla birlikte parkurlarda yarışan öğrencileri izledi, başarılar diledi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Sayın Güzeloğlu, aileleri kırmayıp sık sık hatıra fotoğrafı çektirdi. Milli Sporcular da hazırlanan parkurlarda yarışan öğrencilere eşlik ettiler.

Şenlikte konuşan Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, “Gelecekte hem Diyarbakır için hem de Türkiye için çok büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Bu coşkunuzun hiç bitmemesini, yüzlerinizdeki gülümsemenin hiç eksilmemesini, hayatın her alanında bugün burada olduğu gibi çok mutlu olmanızı istiyoruz. Sizleri çok seviyoruz. Sizler de biliyorum ki sporu çok seviyorsunuz. Buradaki coşkunuz onu gösteriyor. Diyarbakır’ın gelecekte şampiyonları Türkiye’nin şampiyonları olarak her birinizin Bayrağımızı gönderde, İstiklal Marşımızı da dünyanın her köşesinde zirvede söyleteceğinizi hem spor açısından hem ahlak açısından örnek bir birey olacağınıza inanıyorum. Bugün burada anneleriniz babalarınızla birlikte çok büyük bir şöleni coşkuyu paylaşıyoruz. Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olarak gelecekte bu tip organizasyonlarımız devam edecek. 19 Nisan 2020 tarihinde Uluslararası Sur Yarı Maratonu Diyarbakır’da koşulacak. Hem ülkemizin hem de dünyanın sayılı atletlerinin katıldığı ama aynı on binlerin sporla atletizmle buluştuğu bir büyük spor şöleni ve coşkusu yaşanacak. Diyarbakır’ı tanıtan, Diyarbakır’ın güzelliklerini dünyaya ulaştıran ama aynı zaman Diyarbakır gençlerini sporla buluşturan bir büyük şölen olacak. Şimdiden onun hazırlığı içerisindeyiz. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak federasyonumuzla işbirliği içerisindeyiz. Bu coşkunun hiç bitmemesi, her alan ve her zamanda daha iyiye gitmesini amaçlıyoruz. Sur Uluslararası Yarı Maratonu da bunun çok önemli bir dönüm noktası olacak” dedi.

Sayın Güzeloğlu, şenliğin düzenlenmesini sağlayan Türkiye Atletizm Federasyonu’na ve katılım gösteren Milli Sporcular, öğrenciler ile ailelerine teşekkür etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise Çocuk Atletizmini Diyarbakır’dan başlattıklarını ve tüm Türkiye’de gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından yarışmaları kazanan öğrencilere madalya ve sertifikaları Sayın Güzeloğlu ve Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar tarafından takdim edildi.

 

Resim Galerisi