Sayın Güzeloğlu’ndan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, 10 Kasım Atatürk’ü anma günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu 10 Kasım Atatürk’ü anma günü nedeniyle yayımladığı mesajda, İstiklal Mücadelesinin büyük önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ü, ebediyete intikalinin 81. yıl dönümünde saygıyla anıyoruz.

Ömrünü milletinin selameti ve bekasına adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna liderlik etmiştir.

Büyük bedeller ödenerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti, milli iradeyi esas alan, demokratik ve insan haklarına saygılı, bölgesinde ve dünyada söz sahibi saygın bir ülke olarak aydınlık yoluna devam edecektir. İnanıyorum ki, gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele vereceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Hasan Basri Güzeloğlu

Diyarbakır Valisi

Büyükşehir Belediye Başkan V.

« Temmuz 2020 »