Kulp’ta İpekböcekçiliği için 2 milyon 800 Bin TL destek Müjdesi

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Kulp İlçesi'ni ziyaret ederek esnaf ve halk buluşması gerçekleştirdi.

 

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, ilçeleri ziyaret edip vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Kulp İlçesi'ni ziyaret eden Sayın Güzeloğlu, kanat önderleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Sayın Güzeloğlu'nun yani sıra Kulp Kaymakamı Mustafa Gözlet, Vali Yardımcısı ve DİSKİ Genel Müdür V. Ahmet Naci Helvacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, kamu kurum müdürleri, Kulp İlçe protokolü, kanat önderleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

 

Toplantıda vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Sayın Güzeloğlu, Kulp'ta yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. İpekböcekçiliği için gelecek hafta Kulp'ta 2 milyon 500 bin TL destek ödemesinin gerçekleşeceğini belirten Sayın Güzeloğlu, ipekböcekçiliği ile uğraşan çiftçilere Büyükşehir Belediyesi tarafından ise 300 bin TL malzeme yardımı verileceğini müjdeledi. İlçede geniş bir alanda hayvancılığın yapıldığına dikkat çeken Sayın Güzeloğlu, tam teşekkülü bir mezbaha yapılacağını bildirdi. İlçede eski mezarlık yerinin dolmak üzere olduğunu ve yeni mezarlık yeri çalışmasını başlattıklarını açıklayan Sayın Güzeloğlu, ayrıca Kulp'ta arıcılığın yaygınlaşması ve tanıtılması için gerekli çalışmalar yapılacağını kaydetti. 

 

Konuşmanın ardından toplantıya katılanlar Sayın Güzeloğlu'na sorun ve taleplerini iletme fırsatı buldu. Toplantı çekilen toplu fotoğraflarla sona erdi. 

 

Sayın Güzeloğlu toplantının ardından Kulp Jandarma KomandoTabur Komutanlığında düzenlenen yemek programına katılan Sayın Güzeloğlu, Mehmetçikle beraber yemek yedi.

 

Resim Galerisi