Bu sayfayı yazdır

Sayın Güzeloğlu: Bütün görevlerin gayesi millete hizmet etmek

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, ‘Diyarbakır’a Hizmet Yolunda Buluşmaları’ kapsamında Bismil İlçesi'nde muhtarlarla bir araya geldi.

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, ‘Diyarbakır’a Hizmet Yolunda Buluşmaları’ kapsamında Bismil’de muhtar toplantısı düzenledi. Bismil Kaymakamlığı Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Kerem Süleyman Yüksel, Vali Yardımcısı ve DİSKİ Genel Müdür V. Ahmet Naci Helvacı, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, kamu kurum müdürleri, Bismil İlçe protokolü ve muhtarlar katıldı.

‘Bismil'in bugün zirvede olması lazım’

Toplantıda muhtarlara hitap eden Sayın Güzeloğlu, “Her birimiz ve her biriniz, bu hizmet kervanında bizim mesai arkadaşımızsınız, birlikte çalışma arkadaşımızsınız. Çünkü sıklıkla söylüyorum. Her birinize, her toplantıda benden duyuyorsunuz, bütün makamlar, bütün görevlerin tek bir gayesi ve amacı vardır. Millete hizmet etmektir. Millete efendilik yoktur, hizmet etmek vardır. Bizler aldığımız emaneti ve görevi ve mesuliyeti, her ne ise onun hakkını vermek, bize teslim edilen bu emaneti en iyiye taşıyabilmek ve milletin beklentilerini karşılayabilmek için varız. İnsanımız ve vatandaşımız her talebini bize iletmek, her beklentisini bize şüphesiz söylemek durumundadır ve bizim de işimiz söylenenleri ve iletilenleri öncelik sırasına göre ve şüphesiz ki vatandaşımızın hak ettiği bir hizmet çizgisi ile hayata geçirmektir. Bunun için muhtar var, bunu için müdür var, bunu için kaymakam var, bunun için vali ve herkes var. Bismil’e bir açıdan bakıyorsunuz, bereketin kaynağı, ovası. Müthiş bir zenginlik. Tarım altyapısında, üretim altyapısında. O zaman bunun ekonomik, sosyal yansıması gerekiyor. Bismil'in kalkınmasının da doğrudan buradan aldığı güçle bugün zirvede olması lazım. Altyapılarının, sosyal altyapılarının hal olması lazım, işsizlik meselesi ile değil buranın ve bölgenin her yerinden çalışacak insanların akması lazım. Bugün bu ilçede bu üretilen ürünün, tarımsal ürünü değerlendirilecek” dedi.

‘ Diyarbakır’a ihanet ediliyor’

Bismil’de yaşanan sorunların Diyarbakır’ın bin 47 mahallesinde yaşandığına dikkat çeken Sayın Güzeloğlu, sorunun ihmal değil, ihanet sonucu olduğunu söyledi. 30 yıldır Diyarbakır’a ihanet edildiğini kaydeden Sayın Güzeloğlu, “Bir tarafta derdi hizmet etmek milletin derdini çözmek var, bir tarafta daha milletin derdine aldırmadan millete ihanet eden bir kafa ve PKK terör örgütü ve onun uzantısı ihanet işbirlikçisi var. Soracaksınız bu hesabı. Ne yaptınız 30 yıldır bu kentte, Bismil'e ne yaptınız diye? Bir muhasebe ettirin bakalım. Geçen sene şehir içini Valilik olarak biz yaptırdık. YİKOB olarak ihale ettik. 5 km 10 bin ton yaptık. Şimdi bunlar bugün mesele olmaktan çıkmalıydı, Bismil yaşam kenti sunan bir şehir olmalıydı” diye konuştu.

‘2 yıl içerisinde Diyarbakır’ın bin 47 mahallesinde yol ve içme suyu meselesini bitiriyoruz’

Mahallelerde yaşanan su sıkıntılarına değinen Sayın Güzeloğlu, DİSKİ’nin Türkiye de 30 Büyükşehir arasında suyu en ucuza satan kurum olduğunu kaydetti. Buna rağmen yüzde 62 kaçak kullanım olduğunu belirten Sayın Güzeloğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu suçtur, dinen haramdır. Sen hizmetin gereğini yapacaksın ki karşılığını alırsın. En temel ihtiyaç yol, su, kanalizasyondur. Buradan söylüyorum Allah izin verirse, 2 yıl içerisinde Diyarbakır’ın bin 47 mahallesinde yol ve içme suyu meselesini bitiriyoruz. Kalıcı olarak kalitesiyle altyapısıyla bozulmayacak bir altyapısıyla ve içme suyunda da içme suyu boru kalitesiyle bitirip çıkacağız. Bu meseleyi mesele olmaktan çıkaracağız artık bunu konuşmayacağız. Köyde mahallede başka şeylerden konuşacağız, sosyal ekonomik kalkınmayı konuşacağız.” 

 

Resim Galerisi