Çocuklara ağız ve diş sağlığı taraması

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağcılar Kreş ve gündüz bakımevinde eğitim gören çocuklara ağız ve diş sağlığı taraması yaptı, diş macunu ve fırça dağıttı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, bünyesinde bulunan Bağcılar kreş ve gündüz bakımevinde eğitim gören 95 çocuğa Diş Haftası nedeniyle ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirildi. Eğitim ve diş sağlığı taraması İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı biriminde görevli Diş Hekimi Yılmaz Sağır tarafından yapıldı. Programın ardından miniklere diş macunu ve fırça hediye edildi.

Erken yaşta başlayan dış sağlığının önemini anlatmak amacıyla gerçekleştirilen program kapsamında çocuklara ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi. Eğitimde, bir diş hangi kısımlardan oluşur, dişlerin görevleri, dişlere neler zarar verir, diş çürüğü nasıl oluşur, ağız ve diş sağlığı hastalıkları nelerdir, ağız ve diş sağlığını korumak için neler yapılmalı konularında çocuklara bilgiler aktarıldı.