Güzeloğlu’ndan Sebze ve Meyve Hali Esnafına Geçmiş olsun Ziyareti

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu ve Önceki dönem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi Eker, Sebze ve Meyve Hali’nde meydana gelen patlama nedeniyle Sebze ve Meyve Hali esnafını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu ve önceki dönem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi Eker, Sebze ve Meyve Hali’nde meydana gelen patlamada nedeniyle hasar gören iş yerini ve hal esnafını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Patlama yaşanan işyeri ve çevresindeki işyerlerini gezen Sayın Güzeloğlu ve Sayın Eker’e, Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Ak Parti İl Başkanı Serdar Budak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, Sebze ve Meyve Komisyoncular Odası Başkanı Mehdi Taş ve esnaf eşlik etti.

‘Eksiklikleri tespit edip önlem alacağız’

İncelemenin ardından açıklama yapan Sayın Güzeloğlu, “Diyarbakır Sebze ve Meyve Halimizde Cuma günü gerçekleşen ve ne yazık ki bir değerli kardeşimizin hayatını kaybetmesiyle iki arkadaşımızın da yaralanmasıyla sonuçlanan bir olay yaşadık. Bir süreç içerisinde meyvelerin ve sebzelerin hem belli ölçüde olgunlaşması hem de bu süreçte kullanılması öngörülen karpit işlemi sırasında meydana gelen bir kaza. Hayatını kaybeden arkadaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum, Rabbim rahmetiyle muamele eylesin. Büyük bir üzüntü yaşadık. Yaralı kardeşlerimizin durumu iyi çok şükür. Şüphesiz bu olaydan sonra gerekli hem Büyükşehir Belediyemizin İtfaiye Dairesi hem ilgili diğer kurumlarımız incelemelerini yaptılar. Bugün de Sayın Bakanımız, milletvekilimiz ve diğer arkadaşlarımızla buradayız. Öncelikle yapısal anlamda ortaya çıkan hasarın tespiti ve fiziksel anlamda ortaya çıkan bu sıkıntının giderilmesi gündemimizde. Tabi bunun yanı sıra meydana gelen bu kazanın nedenini etraflıca araştırmak, bu noktada eğitime bağlı bağlı eksiklikler varsa bunları tespit etmek ve bundan sonra bu gibi bir müessif kazanın olmamasına dönük önlemleri almak zorundayız. Hem Hal Komisyoncuları Odamız hem Esnaf Sanatkarlar Birliğimiz hem Ticaret Sanayi Odamız olmak üzere kurum ve kuruluşlarımızla bunu değerlendireceğiz. Giden canı getirmek mümkün değil ama bir daha böyle kazaların yaşanmamasını önlemek elimizde. Ben tekrar hayatını kaybeden değerli kardeşimize hemşerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralanan kardeşlerimize de en kısa sürede şifalar diliyorum. Çabamız bu yönde olacak. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili tedbirleri inşallah hayata geçireceğiz” dedi.

Eker: Diyarbakırımıza geçmiş olsun

Sayın Güzeloğlu’ndan sonra kısa bir açıklama yapan önceki dönem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi Eker ise, “Diyarbakırımıza geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum, vefat eden Abdullah Önder kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bir müessif kaza yaralıları da geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum. Tabi bir kaza ama bu tür malzemelerin kullanmasında kuşkusuz eğitim gerekiyor. Onu ihmal etmemek lazım. Bundan sonra en azından benzeri şeylerin olmaması için de bu eğitimin ilgili birimlerce eğitimlerinin yapılması gerekiyor. Birkaç  dükkanın maddi hasarı var. Onlarla ilgili incelemeler yapılacak ona göre de inşaatla ilgili gerekli tedbirler alınacak can ve mal tedbirinin sağlanması için. Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın başka kaza bela vermesin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sayın Güzeloğlu ve beraberindekiler, vefat eden vatandaşımızın ailesine taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı dileklerini ilettiler.

« Aralık 2019 »