‘Muhtar Saati’ uygulaması devam ediyor

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatıyla başlatılan ‘Muhtar Saati’ uygulamasının 11’incisi düzenlendi.

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatıyla başlatılan ‘Muhtar Saati’ uygulamasının 11’incisi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, DİSKİ Genel Müdür V. Dr. Ahmet Naci Helvacı, Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürü Veysi Kanat, Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, kamu kurum müdürleri, Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ Genel Müdürlüğü daire başkanları ile çok sayıda muhtar katıldı.

2020 yılında 17 ilçede 619 km içme suyu hattı yapılacak

2020 yılının hayırlara vesile olmasını dileyen Güzeloğlu, “Rabbim sağlık, huzur, mutluluk versin. Hizmet etme onurunu bu yıl bizlere fazlasıyla nasip eylesin inşallah. Bu sabah DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün 2020 hedefleri ve gerideki 100 günlük yaptıklarıyla ilgili basın toplantısıyla güne başladık. Hakikaten 100 günde çok önemli ve çok büyük işler yapıldı. Bu yapılanlar inşallah gelecekte yapılacakların da nişanesidir. Tabi alandaki sorunları biliyoruz, sıkıntılarımızın farkındayız ama bunları bir bir çözerek sonuca ulaşmak için büyük bir gayret sarf ediyoruz” dedi.

Güzeloğlu’nun konuşmasının ardından Vali yardımcısı ve DİSKİ Genel Müdür V. Dr. Ahmet Naci Helvacı, 100 günlük çalışmalarını ve 2020 hedeflerini muhtarlarla paylaştı. DİSKİ Genel Müdürlüğü sunumunun ardından Güzeloğlu, vatandaşların en önemli sorunlarından biri olan toplulaştırma için ilçelerde Kaymakamlıklar, Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü’nün değerlendirme toplantılarını başlattığını söyledi. Güzeloğlu, 13 ilçeyi kapsayan ve 18 Şubat’a kadar sürecek toplantıların tamamlanmasının ardından ortaya çıkacak raporun Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunularak çözüm üreteceklerini ifade etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ise mera alanları ile ilgili gelen talepler üzerine muhtarlara bilgi vererek 50 bin dekar mera alanı artırdıklarını kaydetti. Atalar, hayvancılığı korumak amacıyla mera alanlarını artırmaya yönelik çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

Güzeloğlu, yaptığı bilgilendirmelerin ardından muhtarlara söz vererek sorun ve taleplerini dinledi. Mahallelerinde yaşadıkları sorunları ileten muhtarlara ilgili kamu kurum müdürleri ve Büyükşehir Belediyesi ile DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün ilgili daire başkanları dile getirilen sorunlara ilişkin konu hakkında muhtarlara bilgi verdiler.

Resim Galerisi