Muhtar Saati uygulamasının 13’üncüsü gerçekleşti

Kentin sorunlarına daha hızlı bir şekilde çözüm üretmek amacıyla Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu'nun başkanlığında yapılan Muhtar Saati uygulamasının 13’üncüsü gerçekleşti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kentin sorunlarına daha hızlı bir şekilde çözüm üretmek amacıyla düzenlediği Muhtar Saati uygulamasının 13’üncüsü gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, Vali Yardımcısı ve DİSKİ Genel Müdür V. Dr. Ahmet Naci Helvacı, Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürü Veysi Kanat, Büyükşehir Belediyesi ile DİSKİ Genel Müdürlüğü daire başkanları ve mahalle muhtarları katıldı. 

“Aşevimiz Elazığ’da sıcak yemek dağıtmaya devam ediyor” 

Geçen hafta Cuma günü Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayan Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, öncelikle kentte deprem değerlendirmesi yaptıklarını, herhangi bir sıkıntının olmaması üzerine Elazığ’a hareket ettiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgesine 5 bin kişilik aşevi kurduğunu ve Gezin beldesinde belediyeye ait sosyal tesisi 100 kişilik barınma alanına dönüştürüldüğünü belirten Sayın Güzeloğlu, sosyal tesiste hala 55 kişinin barındığını ve aşevinin Elazığ merkezde sıcak yemek dağıtmaya devam ettiğinin bilgisini verdi. Deprem ile ilgili önlemler alacaklarını  vurgulayan Sayın Güzeloğlu, “Kentte risk altında olan tüm yapıların tespit edilerek tahliye edilmesi gerekiyor. Bunun için çalışmalara başladık. Milli Eğitim Müdürlüğümüz deprem anında, sonrasında ne yapılması ve nasıl davranılması gerektiği konularında öğrencilere eğitimler vermeli” dedi. 

“İçme suyu hizmetleri eski fiyat tarifesinden verilmeye devam edecek”

2020 ulaşım ve yol çalışmalarının 2 yıllık perspektifini tamamladıklarının müjdesini veren Sayın Güzeloğlu, grup, mahalle ve mahalle içi yollarını tamamlayacaklarını çalışmada önceliği nüfus yoğunluğunun belirleyeceğini ifade etti.Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’na yeni araçlar kazandıracaklarını ardından 7 ay boyunca aralıksız bir şekilde çalışma yürüteceklerini kaydeden Sayın Güzeloğlu, 2020’de başlayacak yol yapım çalışmalarının 2022 itibariyle tamamlanacağını söyledi. DİSKİ’nin belirlediği yeni su tarife fiyatlarının 1 Nisan tarihine kadar ertelendiğini dile getiren Sayın Güzeloğlu, vatandaşlara eski tarife üzerinden içme suyu hizmetlerini vermeye devam edeceklerini vurguladı.

“Kent merkezi ve ilçelerde önemli çalışmalar yürütülecek”

Geçen hafta T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un  ziyaretinde ele alınan ve gerçekleşecek projeler  ile ilgili katılımcılara bilgiler veren Sayın Güzeloğlu, “Kent merkezi ve ilçelerde önemli çalışmalar yürütülecek. Bağlar ilçesinde etap etap kentsel dönüşüm çalışmalar yapılacak. Dağkapı ve Ulu Camii Meydanları yeniden dizayn edilecek. Ongözlü Köprü ile Mardinkapı’da çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirilecek.  Bağlar ilçemizde 2, Hani, Kulp ve Çermik başta olmak üzere bu ilçelerimizde Millet Bahçeleri yapılacak. Yeni toplu konutlar inşa edeceğiz. Atıkların depolama konusunda yakın zamanda önemli adımlar atacağız. Küçük esnaf için Şanlıurfa yolunda 6 bin dönüm alan üzerine Türkiye’ye örnek teşkil edecek olan sanayi sitesi kuracağız” ifadelerini kullandı. 

“Köprülü geçitlerle ilgili fizibilite çalışmalarına başladık”

Bağlar ile Yenişehir ilçelerini birbirine bağlayan ve trafik sıkışıklığının sıkça yaşandığı köprülü geçitlerle ilgili fizibilite çalışmalarına başladıklarını belirten Sayın Güzeloğlu, çalışmalarda dünya ölçeğinde Avrupa’dan Japonya’ya kadar önlerinde birçok seçenek bulunduğunu, bu seçeneklerden kentte en uygun olanını seçeceklerini dile getirdi. 

Konuşmaların ardından muhtarlar söz alarak mahallerinde yaşanan sorunları paylaşma fırsatı buldu. Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ Genel Müdürlüğü daire başkanları muhtarlar tarafından yöneltilen soruları yanıtladı. 

Resim Galerisi