Büyükşehir Belediyesi’nden Elazığ’a gıda yardımı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Elazığ’da yaşanan depremin ardından vatandaşlara ulaştırmak üzere hazırladığı ve içinde 10 çeşit gıdanın bulunduğu koliler Elazığ’a gönderildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Elazığ’da yaşanan depremin ardından başlattığı yardım seferberliğini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, hazırladığı ve içinde kuru fasulye, un, arpa şehriye, mermicek, nohut, bulgur, pirinç, Ayçiçek yağı, şeker, salça ve makarna bulunan gıda kolilerini Elazığ’a gönderdi.

Depremin yaşandığı andan itibaren Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla sahadaki arama kurtarma çalışmaları başta olmak üzere vatandaşların gıda ve barınma ihtiyaçlarını karşılayan Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara ilk günden başlayarak 5 bin kişilik Gezici Aş Evi ile Elazığ’ın Maden İlçesi’ne bağlı Gezin Mahallesi’nde vatandaşlara günde üç öğün yemek dağıttı. Gezin’de ayrıca belediyeye ait sosyal tesislerde 100 kişilik barınma alanı oluşturarak vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılandı. Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedelere yönelik çalışmaları devam edecek.