Sayın Güzeloğlu: Mardinkapı ile Kabe Köprüsü arasındaki yol genişletilecek

17’inci Muhar Saati’nde açıklamalarda bulunan Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, kent turizmi açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Mardinkapı ile Kabe Köprüsü arasında yer alan yolu 2 gidiş ve 2 geliş olmak üzere genişleteceklerini böylelikle trafik tıkanıklığının önüne geçeceklerini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin her hafta Çarşamba günü düzenlediği Muhtar Saati uygulaması devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda 17’incisi gerçekleşen buluşmaya Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, DİSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gökez, Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürü Veysi Kanat, Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, kamu kurum müdürleri, Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ Genel Müdürlüğü daire başkanları ile mahalle muhtarları katıldı.

“Ramazan ayında ilçelerde etkinlikler düzenleyeceğiz”

Vatandaşların Ramazan ayını sorunsuz geçirmeleri amacıyla yoğun bir hazırlık içinde olduklarını dile getiren Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, kent merkezi ve ilçelerde Ramazan ayına özel etkinlikler düzenleyeceklerini ifade etti. Ramazan aynın dayanışma ayı olduğuna dikkat çeken Sayın Güzeloğlu, yardıma ihtiyacı olanların belirlenmesinde muhtarların mahallelerindeki kişilerin tespitinde belediye ile ortak çalışmasını istedi. T.C Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un ziyaretiyle ilgili muhtarlara bilgi veren Sayın Güzeloğlu, eğitim alanında önemli yatırımlara imza atacaklarını ve daha önce imar planında okulların yer almadığını bu konu ile ilgili çalışma içinde olduklarını kaydetti.

“17 bin kadına farklı alanlarda eğitimler verilecek”

Büyükşehir Belediyesi’nin kadın ve gençlere yönelik yeni oluşturduğu projelere değinen Sayın Güzeloğlu, “Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar” projesiyle 17 bin kadına 6 farklı başlıkta eğitim vereceklerini aktardı. Diyarbakır bünyesinde çok önemli sporcular barındırdığı ve şimdi yeni bir projeyle 21 bin genci judo sporu ile buluşturacaklarını dile getiren Sayın Güzeloğlu, sporculara salon, ulaşım, malzeme ve beslenme desteğinde bulunacaklarını belirtti.

“Hasta yakınlarına 4 adet dinleme salonu inşa ediyoruz”

Yaşlı destek projesiyle kent merkezi 4 ilçede belirlenen 65 yaş üstü bakıma muhtaç bireylerin temel bakım, ev temizliği ve diğer ihtiyaçlarını karşılayacaklarını kaydeden Sayın Güzeloğlu, muhtarlara da seslenerek eski aile ve komşuluk geleneklerini sürdürerek mahallede ikamet eden yaşlıların kapılarını sıklıkla çalmalarını ve hatırlarını sormalarını istedi. Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde 2 Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Kadın Hastalıkları Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 1 ve Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne 1 olmak üzere toplam 4 adet hasta yakınları dinlenme salonları inşa edeceklerini ileten Sayın Güzeloğlu, soğuk ve ısıtma sistemli hasta yakını bekleme salonlarında vatandaşlara ücretsiz çay ile çorba dağıtacaklarını ifade etti. Güzeloğlu, ayrıca 25 gün sonra tamamlanıp hizmete girecek olan hasta yakınları dinlenme salonlarında mescit ve çocuk emzirme bölümlerinin de yer alacağını söyledi.

“Hastane çevresindeki işyerlerini Büyükşehir Belediyesi devir alacak”

Kamuya ait hastane çevrelerinin kar ile kazanç elde edilecek yerler olmadığına dikkat çeken Sayın Güzeloğlu, hastaneler etrafında sözleşmesi tamamlanan işyerlerini Büyükşehir Belediyesi’nin devir alacağını ve burada vatandaşa maliyetine satışların yapılacağını belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışmayı bir model olarak hayata geçireceğinin altını çizen Sayın Güzeloğlu, hastane çevresindeki işyerlerinde hijyen ve fiyat denetimlerini aralıksız şekilde sürdürdüklerini kaydetti.

“Cadde ve kavşaklarda çalışma başlatacağız”

Kentin turizm potansiyeli açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Ongözlü Köprü yolu ile ilgili çalışma başlatacaklarının müjdesini veren Sayın Güzeloğlu, Mardinkapı’dan Kabe Köprüsü’ne kadar olan bölümde yolları 2 gidiş ve 2 geliş olmak üzere yeniden yapacaklarını söyledi. Böylelikle trafik açısından ciddi anlamda tıkanma yaşayan alanın rahatlayacağını dile getiren Sayın Güzeloğlu, yaya içinde bu aks üzerinde yürüyüş yolları inşa edeceklerini vurguladı. Havaların ısınmasıyla birlikte Melikahmet Caddesi’ne çalışma başlatacaklarına değinen Sayın Güzeloğlu, Kayapınar ilçesi Mahabad Bulvarı ile Bağlar ilçesinde farklı alanlarında yol ve bulvar çalışması yürüteceklerini sözlerine ekledi.

Muhtar Saati uygulamasında daire başkanları ile kamu kurum müdürleri yürütülen çalışmalar hakkında muhtarları detaylı şekilde bilgi verdi.

Yapılan konuşmaların ardından muhtarlar mahallelerinin sorunlarını gündeme getirme fırsatı buldu. Muhtarlardan gelen sorulara kamu kurum müdürleri, Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ Genel Müdürlüğü daire başkanları cevapladı.