Sayın Güzeloğlu pülverizatör ve fidan dağıtım törenine katıldı

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Eğil ilçesindeki 57 üreticiye modern ilaçlama pülverizatör makinesi ile 50 üreticiye 12 bin 500 badem ve 3 bin fıstık fidanı dağıtımı için düzenlenen törene katıldı.

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Eğil Kaymakamlığı, GAP Bölge Kalkınma Dairesi Başkanlığı ve Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün işbirliğiyle, Eğil ilçesinde 57 üreticiye modern ilaçlama pülverizatör makinesi ile 50 üreticiye 12 bin 500 badem ve 3 bin fıstık fidanı dağıtımı için tören düzenlendi. Eğil ilçesine bağlı Beyaztoprak Mahallesinde bulunan Badem Kırma ve Paketleme Fabrikasında düzenlenen törene Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Eğil Kaymakamı İdris Arslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, ilçedeki kamu kurum müdürleri ile üretici ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Kaymakamı İdris Arslan ve Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar’ın konuşmalarının ardından Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, katılımcılara hitap etti.

‘Akılı ve bilgiyi teknoloji ile buluşturmak zorundayız’

Topraktan elde edilecek ürünü ve kazancı arttırmak için akılı ve bilgiyi teknoloji ile buluşturmak mecburiyetinde olduklarını kaydeden Güzeloğlu, “Bu bereketli topraklarda yapılacak tarımı, tarımın tüm faaliyetini akılla bilgi ile ve teknoloji ile buluşturmak mecburiyetindeyiz. Emeğimizi akıllı gayretimizi de teknoloji ile buluşturduğumuzda inşallah hem elde edeceğimiz ürünü hem de kazanacağımıza çok daha iyiye ve öteye taşıyacağız. Diyar-î huzur olan Diyarbakır'da artık bütün bu altyapılarda geciktiğimiz yatırımlarda hızlı yol almanın mücadelesi içerisindeyiz. Büyükşehir Belediye Başkanlığını devraldığımızdan bu yana yaklaşık 15 milyon liralık kırsal alana bir kaynak aktardık. Ziraat odalarımızla üretici birliklerimiz ile bütün arkadaşlarımızla birlikte daha iyiye daha güzele insanımıza daha çok kazandıracak her alana kaynak aktarıyoruz. Burada bir zenginlik var, burada bir nimet var bunu değerlendirmek, bu organik üretimi çoğaltmak, üretilen ürünü paketlemek ve marka haline getirip pazara taşımak lazım. İşte bugün de yaptığımız gibi mücadeleyi en ileri düzeyde yapıp zararlı ve hastalıkları bertaraf edip elde ettiğimiz ürünü artırmak lazım. Dağıtacağımız yeni ve çok güçlü fidanlarla her bir bahçede bereketi çoğaltmak lazım” dedi.

‘Vatandaşın geleceğini, işini ve sofrasını bereketlendirmek için çalışıyoruz’

Vatandaşın geleceğini, işini ve sofrasını bereketlendirmek için büyük bir çaba içinde olduklarını dile getiren Güzeloğlu, “Bu noktada büyük bir kararlılığı sergileyen milletin derdi ile dertlenen Cumhurbaşkanımız saygı değer Recep Tayyip Erdoğan'a şahsım ve tüm Diyarbakır adına içtenlikle teşekkür etmek istiyorum. Bugün Diyarbakır'ın her köşesinde bir hizmet seferberliği içerisindeyiz. Kamu kaynaklarında kullandığımız kaynakta Türkiye'nin ilk sıralarında yer almaktayız. Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bize düşen mesuliyette 17 ilçe ve bin 47 mahallenin hepsinde insanımızın vatandaşımızın derdi ile dertleniyoruz. Hamdolsun bugün işte böylesi güzel buluşmaları gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı

‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışına inanıyoruz’

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışına inandıklarını vurgulayan Güzeloğlu, “Biz insana ve millete hizmeti ibadet sayan bir anlayışı temsil ediyor ve bir duayı almayı da en büyük ödül ve kazanç kabul ediyoruz. Rabbim ülkemizi ve milletimizi daim eylesin devletimize zeval vermesin. İnşallah gelecek her gün güzelliklerle bu ve benzeri Buluşmaları gerçekleştirerek yüzümüzü güldüren daha nice buluşmalarda buluşmayı da nasip eylesin diyorum. Emeği geçen, katkı veren başta ilçe Kaymakamı ilçe yetkililerimiz ve şüphesiz il düzeyinde il müdürümüze ekibine, üretici birliklerimize, ziraat odalarımıza her düzeyde katkı koyan herkese ve şüphesiz GAP idaremize çok teşekkür ediyorum. Dağıttığımız makinelerin fidanların berekete vesile olması dileğiyle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Sayın Güzeloğlu, konuşmasının ardından pülverizatör makinesi almaya hak kazanan 57 üreticiyi tebrik edip, törende bulunan 50 üreticiye ise 12 bin 500 badem ve 3 bin fıstık ağacı fidanının dağıtımını başlattı.

 

Resim Galerisi