Büyükşehir’den koronavirüse karşı dezenfekte çalışmaları

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı toplu ulaşım araçları ile okulları başta olmak üzere kamusal alanlarda dezenfekte çalışmalarına hız verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, dünya genelinde yayılan ve ülkemizde de görülen koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla dezenfeksiyon çalışması başlattı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, kamusal alanlarda, toplu taşıma araçlarında, otogar ve havaalanında, ibadethanelerde, ticari taksilerde, öğrenci servislerinde ve vatandaşların ortak kullandığı alanlarda dezenfeksiyon çalışması yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerde başlatılan dezenfekte çalışmaları, insan ve çevre sağlığına zararlı olmayan su bazlı kimyasallarla yapılıyor. Otogar ve havaalanında da yapılan dezenfekte çalışmalarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü sahasına gelen özel halk otobüsleri, minibüsler, ticari taksiler ve öğrenci servisleri de dezenfekte ediliyor. Önlem amacıyla okullarda da çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, kentteki ibadethanelerde de dezenfekte işlemi yürütüyor.

Büyükşehir Belediyesi, belediyeye ait otobüsler başta olmak üzere özel halk otobüsleri, minibüsler, ticari taksiler ve öğrenci servislerinde her gün dezenfeksiyon çalışması yapacak.