Sayın Güzeloğlu’ndan Berat Kandili Mesajı

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu'nun 'Berat Kandili' Mesajı

Kutsal geceler iman, ibadet ve düşünce bakımından kendimizi yenileme, geçmişimizle muhasebe etme, geleceğimizi manen planlama, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma; kendimize, ailemize, din kardeşlerimize, tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmak için şüphesiz büyük bir fırsattır.

Ramazan ayının müjdecisi olan; kurtuluş, af, arınma, beraat etme, günahlardan arınma, ilâhî af ve rahmete nâil olma anlamlarına gelen Berat Kandili, müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah'a sığınarak, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatı sunan müstesna zaman dilimlerinden birisidir.

Toplumumuz için vazgeçilmez bir öneme sahip olan Berat Kandili'nin, Ülkemizin ve İslam Alemi'nin birlik, beraberliğine, içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı zamanlarda insanlığın sağlık, hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbe ve dualarının kabulü ile arınma ve affına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz Milletimizin, İslam Aleminin Berat Kandilini tebrik ediyorum ve bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik, beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyorum.

 

Hasan Basri Güzeloğlu

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V.