Büyükşehir Belediyesi kapı kapı gezdi, yardım kolileri dağıttı

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatıyla Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Vefa Sosyal Destek Grupları ile birlikte, Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle geçimini sağlayamayan vatandaşlara gıda ve hijyen paketi desteğinde bulundu.

Daha önce 17 ilçede 5 bin vatandaşa gıda yardım kolisi dağıtan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Korona virüs (Covid-19) salgını sebebiyle geçimini sağlayamayan vatandaşları göz önünde bulundurarak Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatıyla, yardım kolisi sayısını 10 bine çıkardı. Salgın nedeniyle vatandaşlara gıda ve hijyen paketi desteğinde bulunan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Vefa Destek Grupları ile birlikte yardım kolilerini kapı kapı gezerek belirlenen adreslere ulaştırdı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın 11 ve 12 Nisan tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanan iller arasında bulunan İlimiz Diyarbakır’da 17 ilçede oluşturulan ekipler, 24 saat çalışma esasına dayalı olarak daha önce belirlenen adreslere uğrayarak vatandaşlara 23 kilogramlık temel gıda ve içinde temizlik malzemelerinin bulunduğu kolileri dağıttı.

İhtiyaçları olan vatandaşlar,  Büyükşehir Belediyesi’nin çağrı hattı Alo 153 ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na ait 0 412 226 22 98 telefon numaralarını arayarak yardım taleplerini iletebilirler.

Resim Galerisi