Büyükşehir Belediyesi Vatandaşların 23 Nisan Bayramını Gezici Konserle Kutladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi Korusu üyeleri ile “En Kahraman Kim” isimli tiyatro oyununun oyuncuları, 4 merkez ilçeyi üstü açık otobüsle gezerek vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (Covid-19) salgının etkisini azaltmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlanmasından dolayı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını gezici konserle kutladı. Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatları doğrultusunda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi Korusu üyeleri ile “En Kahraman Kim” isimli tiyatro oyununun oyuncuları üstü açık otobüste verdiği konserle 23 Nisan coşkusunu yaşattı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi önünden hareket eden otobüsün üzerine çıkan koro üyeleri ve oyuncular, semt semt gezerek vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutlayıp, dans ve müzikleriyle vatandaşlara moral verdi. Müzik sesini duyup Türk bayraklarıyla pencere ve balkonlarına çıkan vatandaşlar ise söylenen şarkılara alkışlarıyla eşlik etti. Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun 23 Nisan mesajını okuyan koro üyeleri, vatandaşlardan evde kalmalarını istedi.

Karantinadaki vatandaşlara moral konseri

Müzik otobüsüyle Bağlar ilçesinde bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Halid Bin Velid Erkek Öğrenci Yurduna da giden koro üyeleri ve oyuncular, burada karantina altında bulunan vatandaşlar ile görevli sağlık personeline mini bir konser verdi. Yurtta karantina altında bulunan vatandaşlar ise bayraklarıyla çıktıkları pencerelerden söylenen şarkılara eşlik etti. Mini konser, okunan istiklal marşının ardından sona erdi.

Resim Galerisi