Bu sayfayı yazdır

Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Ordusu Görev Başında...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak ve bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek amacıyla yapılan ilaçlama çalışmalarının lansmanı yapıldı.

Bulaşıcı hastalıklara yol açan sivrisinek ve karasinek gibi vektörlere karşı yapılan ilaçlama çalışmalarının lasmanı, Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz ve Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü’nde yapılan "İlaçlama Sezonu" lansmanın da konuşan Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi tarihinin en yüksek personel ve araç sayısıyla ilaçlama çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Temizlik kahramanlarımız toplum sağlığı için mücadele ediyor

Başta Koronavirüs salgını olmak üzere her türlü bulaşışı hastalığa karşı mücadelede görev alan ve emek sarf eden personellerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Güzeloğlu, “ Şüphesiz koronavirüsle mücadelemizde çok fedakârca çalışan insanımızın ve toplumuzun sağlığı için çok büyük emek veren sağlık çalışanlarımız ve bir sağlık ordumuz var. Şüphesiz bu sağlık çalışanlarımızın sağlık kahramanlarımızın yanında yine burada sizler varsınız. Temizlik kahramanlarımız alanda toplum sağlığı için çevre sağlığı için mücadele ediyorsunuz. Ortaya koyduğunuz gayret için her birinize ayrı ayrı içtenlikle teşekkür ediyorum.

“En yüksek personel ve araç sayısıyla mücadele veriyoruz”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı tarafından insan ve hayvan sağlığını tehlikeye atabilecek sivrisinek, karasinek, tatarcık, kene ve benzeri bütün zararlılarla vektörlere karşı il genelinde büyük bir kararlılık sergilendiğini kaydeden Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi tarihinin en yüksek personel ve araç sayısıyla bu mücadelenin verildiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü standartlarında ilaçlar kullanılıyor

Her türlü bulaşışı hastalığa karşı Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ve Dünya Sağlık Örgütü standartlarında olan ilaçların kullanıldığına dikkat çeken Güzeloğlu, “5'i teknik personel olmak üzere 312 personel, 60 araç, 45 ULV cihazı, 35 holder cihazı, 10 termal sistem, 600 sırt pompası ve 80 atomizer cihazınla bu mücadele kararlılıkla devam etmektedir. Geçen yıllar ortalama 7 - 8 ay olan mücadele süreci 12 ay 365 günde taşınmıştır. Bu süreç boyunca yaz ve kış olmak üzere temiz bir çevre sağlıklı bir toplum ve her türlü hastalık karşısında insanımızın ve şehrimizin korunması temel amaçtır. Geçtiğimiz yıl 250 olan personel sayımız bu yıl 312, 49 olan araç sayımız Bu yıl çok yeni ve güçlü bir şekilde 60'a merkez ekip sayımız 24 den 28’e ilçelerdeki görev alan ekip sayımız 14’ten 22’ye, sırt atomize sayımız 40’tan 80’e sırt pompası sayımızda 165’ten 660’a çıkartıldı” dedi.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 15 kişilik bir ekip kurulduğunu ve dezenfeksiyon çalışması yaptığını kaydeden Güzeloğlu, “Koronavirüs başlangıcından itibaren özellikle tüm kamu alanlarında, hayatın yoğun olduğu noktalarda dezenfeksiyon için 15 kişilik ayrı bir ekip oluşturuldu. Bütün bu mücadelede sivrisinek üreme alanları olan durgun sular, fosseptikler, lagarlar, dere yatakları, bataklıklar, sazlık alanlar ve benzerleri insan ve çevre sağlığı açısından özellikle mücadele edilmesi gereken yerlerde yıl boyunca yoğun mücadelemiz devam ediyor ve edecek. Bu mücadelede görev alan, göreve başlayan bütün arkadaşlarımızın sağlığı da bizim için çok önemlidir. Özellikle onların bu mücadele sürecinde ekipmanları, giysi, eldiven, çizme, siperlik, maske ve özellikle sağlıklı bir ortamda çalışmaları da en öncelikli hususumuz. Bu noktada tüm arkadaşlarımız aynı zamanda Eğitim'den geçirilerek özellikle ürün uygulama sertifikasını aldılar. Her birisi bu Eğitim'den geçerek bu işin bir anlamda bir üst düzeyde eğitim ile buluşmuş oldular. Amacımız Diyarbakır genelinde yaşayan bütün vatandaşlarımıza sağlıklı, güvenli ve özellikle her açıdan huzurlu bir ortam sunmaktadır. Bunu yaparken de insan sağlığı açısından olumsuz etkilerden Diyarbakır'ın korunması temel hedefimizdir. Devam eden süreçte vatandaşlarımızın haşerelerden etkilenmemesi adına yoğun bir mücadele sergileyeceğiz. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi standartların üstünde ve dünya kalitesinde bir hizmeti Diyarbakırlılara sunmaktan da büyük bir mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasına gösterilen duyarlılık için Diyarbakırlılara teşekkür eden Güzeloğlu, “Bu gece 24'ten itibaren başlayacak yeni 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında daha önceki süreçlerde olduğu gibi Diyarbakırlı hemşerilerimin tam anlamıyla uymalarını beklediğimizi belirtiyorum. Biraz daha sabredeceğiz, biraz daha evlerimizde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak kalacağız ama en sonunda inşallah hep birlikte hem kendimizin hem de ülkemizi güzel günlere ulaşacağız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Sizleri Allah'a emanet ediyorum” diyerek konuşmasını sonlanırdı.

Resim Galerisi