Büyükşehir Belediyesi Diyarbakır’ın fethini ilahi dinletileri ile kutladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır’ın İslam orduları tarafından fethedilmesinin 1381’inci yıldönümü münasebetiyle üstü açık ve süslenmiş 2 katlı müzik otobüsüyle vatandaşlar için mevlit okuttu, ilahi dinletisi gerçekleştirdi.

İslam Halifesi Hz. Ömer döneminde, İyaz Bin Ganem komutasındaki 8 bin kişilik İslam ordusunun Diyarbakır’ı 27 Mayıs 639’da fethetmesinin yıldönümü, kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, üstü açık ve süslenmiş 2 katlı müzik otobüsüyle vatandaşlar için mevlit okutuldu, ilahi dinletisi yapıldı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı müzisyenlerin Türkçe ve Kürtçe seslendirdiği ilahilere vatandaşlar evlerinin balkon ile pencerelerine çıkarak yoğun ilgi gösterdi. Merkez ilçelerin sokaklarını gezen müzik otobüsünden yankılanan ilahilere vatandaşlar da eşlik etti.

Güzeloğlu’nun mesajı okundu

Etkinlikte müzisyenler, üstü açık ve süslenmiş 2 katlı müzik otobüsünden Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun Diyarbakır Fethi’nin kutlama mesajını okuyarak vatandaşlara ulaştırdı.

Resim Galerisi