Büyükşehir’den Tehlikeli Kavşağa İnce Dokunuş...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Elazığ Caddesi ile Turgut Özal Bulvarı bağlantısını sağlayan Dicle Caddesi’nde yapılan kavşak düzenleme, refüj daraltma ve asfalt çalışmalarında sona gelindi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından Elazığ Caddesi ile Turgut Özal Bulvarı’nı birbirine bağlayan Dicle Caddesi’nde önceki hafta başlatılan kavşak düzenleme, refüj daraltma ve asfalt çalışmalarında sona gelindi.

Elazığ caddesinden Şehit Polis Mücahit Erbaş Üst Geçidine dönüşte keskin bir viraj olması nedeniyle birçok trafik kazasının yaşandığı kavşakta çalışma yapan Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı görevliler, kavşağı yeniden düzenledi. Çalışma kapsamında kavşağı kaldırıp refüjü daraltan görevliler, standartlara uygun şekilden yeniden kavşak düzenlemesi ve sıcak asfalt çalışması yaptı. Asfalt çalışmasının ardından Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığına bağlı görevliler ise kavşak ve daraltılan refüj de yeşillendirme çalışması yapıp sulama için fıskiye sistemi kurdu.