Bu sayfayı yazdır

Büyükşehir’in 'Diyarbakır Çocuk Akademisi Projesi' devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 7-15 yaş arası 5 bin çocuğun zihinsel, bedensel, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla başlattığı 'Diyarbakır Çocuk Akademisi Projesi' devam ediyor.

Çocukların yaratıcılık, yenilikçilik ve girişimcilik alanlarındaki kabiliyetlerini artırmak için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 7-15 yaş arası 5 bin çocuğun zihinsel, bedensel, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla başlattığı 'Diyarbakır Çocuk Akademisi Projesi' etkinlikleri devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte 15 okulda gerçekleştirilen projede Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, eğitim, sosyal, sanat ve bilişim başlıkları altında çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Çocuklar eğlenceli dakikalar geçirdi

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndaki dersliklerde kitap okuma, akıl ve zeka oyunları, robotik kodlama, zihin geliştirme ile zihinde hızlı matematik yarışmalarına katılan öğrenciler, eğlenceli dakikalar geçirme fırsatı yakaladı.  Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı sosyal mesafe, maske ve temizlik önlemlerinin üst seviyede tutulduğu etkinliklere katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler armağan edildi.Yarışmaların sonucunda dereceye giren çocuklara tablet, bisiklet ve kırtasiye setleri gibi birçok hediye dağıtılacak.

Çocuklara yönelik birçok etkinlik düzenlenecek

Diyarbakır Çocuk Akademisi Projesi’nde çocuklar, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yakın zamanda hizmet vermeye başlayan 2 robotik kodlama atölyesinde bilişim faaliyetleri ile buluşacak. Projenin sosyal faaliyetler başlığında çocuklar, kent merkezi, ilçeler ve çevre illeri gezip tanıma fırsatı yakalayacak. Sanatsal faaliyetler kapsamında ise çocuklara yönelik sinema, tiyatro ve halkoyunları gösterileri düzenlenecek.

 

 

Resim Galerisi