Bu sayfayı yazdır

Bilgi Evi’nin uzaktan eğitim sistemine yoğun ilgi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı’nın Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle eğitim-öğretim faaliyetlerine ara vermesinin ardından Bilgi Evi’nde oluşturduğu uzaktan eğitim sistemine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı’nın Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle eğitim-öğretim faaliyetlerine ara vermesinin ardından harekete geçen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı,  Bilgi Evi’nde eğitim gören öğrencilerin derslerine uzak kalmamaları için uzaktan eğitim sistemine geçiş yaptı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği uzaktan eğitim sisteminde Türkçe, Fen Bilimleri, Matematik, Sosyal Bilimler ve Akıl - Zeka Oyunları derslerinde eğitimler verildi.

48 bölüm yayında

Bilgi Evi öğretmenlerinin kendi branşlarındaki ders konularını video yöntemiyle aktardığı ortalama 20 dakika süren kayıtlar daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin resmi YouTube hesabına yüklendi. Toplam 4 farklı branşta ders anlatımının gerçekleştiği uzaktan eğitim sisteminde şuana kadar resmi YouTube hesabında 48 bölüm yayınlandı. Uzaktan eğitim sistemindeki derslere öğrenciler, www.youtube.com/diyarbakirbld adresi üzerinden ulaşabilir.

Uzaktan eğitim sistemi devam edecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi, uzaktan eğitim faaliyetlerine yetkililer tarafından açıklanacak yeni eğitim-öğretim dönemine kadar devam edecek.