Buyuksehir Engelli Banner-3
    çöp topluyoz knak
    Buyuksehir Diyarbakir Malameye Banner-2

Kürt-Pen’den Mızraklı’ya ziyaret

Kürt dil ve edebiyatı ile ilgili çalışmaları ile bilinen ve birçok ülkede üyeleri olan Kürt-Pen Yönetim Kurulu Üyeleri Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti.

Merkezi Diyarbakır’da yer alan ve birçok ülkede üyesi bulunan Kürt edebiyatı üzerine çalışmalar yürüten Kürt-Pen Yönetim Kurulu Üyeleri Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı’ya nezaket ziyaretinde bulunarak yeni görevinde başarılar diledi. Kürt-Pen Yönetim Kurulu adına konuşan Osman Özçelik, gerçekleştirdikleri faaliyetleri, kurumlarının kuruluş tarihi, çalışma prensipleri ve yönetim hakkında Mızraklı’ya bilgi verdi. Kürtçe’nin tüm lehçelerinde çalışma yürüten yaklaşık 350 üyelerinin bulunduğunu belirten Özçelik, çalışma ve faaliyetlerinin ciddi anlamda Uluslararası-Pen tarafından takip edildiğini söyledi. İnsanların siyasi durumuna bakmaksızın Kürt edebiyatı üzerine çalışma yapan tüm yazarları bünyelerinde barındırdıklarını dile getiren Özçelik, yakın zamanda 10’uncu kongrelerini gerçekleştireceklerinin bilgisini verdi.

Yapılan bu samimi ziyaretten dolayı konuklarına teşekkür eden Mızraklı, Kürt-Pen’in bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

Kürt-Pen Yönetim Kurulu Üyeleri,Mızraklı’ya çeşitli kitaplar armağan etti.

Özmen Mızraklı’yı ziyaret etti

Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Ahmet Özmen ve bir grup avukat Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti. Özmen ve beraberindekiler Mızraklı ile bir süre baş başa görüşme gerçekleştirdi.

« Mayıs 2019 »

HAVA DURUMU