Buyuksehir Engelli Banner-3
    çöp topluyoz knak
    Buyuksehir Diyarbakir Malameye Banner-2

Mezarlıklarda temizlik çalışmaları başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi yurttaşların yoğun bir şekilde ziyaret edeceği kent merkezindeki mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışması başlattı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Ramazan Bayramı öncesi Yeniköy, Şehitlik, Mardinkapı, Çiftehavuzlar ile Alipınar mezarlıklarında bakım ve temizlik çalışması başlattı. Mezarlıklar içindeki yabani otları keserek temizleyen ekipler, haşerelere karşı da ilaçlama yapıyor.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığına bağlı 80 kişiyle başlatılan çalışmalar kapsamında 8 kişilik ekip makineler ile budama yapıyor. Kesilen otlar ekipler tarafından toplanıp araçlarla çöp alanına aktarılıyor. Yapılan çalışma ile mezarlıkları görünür bir hale kavuşturan ekipler, ayrıca mezarlıkların ışıklandırması, çevre düzenlemesi, yol ve kaldırım gibi alanlarında eksiklerini gideriyor. Ekipler, mezarlık alanlarında olumsuz durumların oluşmasına karşı bayram günleri de mezarlıklarda hazır bulunacak.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, kent genelinde ise haşerelerin önüne geçmek amacıyla yabani ot ve çim biçme çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

« Mayıs 2019 »

HAVA DURUMU