Bismil Köprü Mahallesi’nde yol çalışmaları başladı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun talimatıyla Büyükşehir Belediyesi, Prof. Dr. Veysel Eroğlu (Ilısu)  Barajı’ndan kaynaklı mevcut yolun sular altında kalmasından dolayı mağdur olan vatandaşların, ulaşım sorununu çözmek için Bismil ilçesi Köprü Mahallesi’nde yeni yol çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun talimatıyla Bismil ilçesi Köprü Mahallesi’nde Prof. Dr. Veysel Eroğlu (Ilısu) Barajı’ndan kaynaklı mevcut kullanılan yolun sular altında kalmasından dolayı mağdur olan vatandaşların, ulaşım sorununu çözmek için çalışma başlattı. Hafta sonu başlayan çalışmalarda Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, toplam 3,5 kilometre uzunluğundaki mahalle yolunda stabilize çalışması yürüttü. Yeni açılacak yolda stabilize çalışmalarının tamamlanmasının ardından ekipler yola asfalt serecek.

Hafta sonu başlayan ve yolun yaklaşık 1,7 kilometrelik bölümünü tamamlayan Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, yeni yolu kısa sürede tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunacak.

Bismil Köprü Mahallesi sakinleri, yürütülen yeni yol çalışmalarıyla mağduriyetlerinin giderildiğini ve duyarlılıklarından Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

Resim Galerisi