Büyükşehir Tarihi Camilerin Çevresini Yeniliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesinde binlerce yıllık geçmişe sahip Kurşunlu ve Arap Şeyh camilerinin yer aldığı alanların zeminine toplam 5 bin 335 metrekare bazalt taş döşeyerek tarihi yapıların daha estetik görünmelerini sağladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Sur ilçesinde binlerce yıllık geçmişe sahip tarihi camilerin yer aldığı ve yıpranan alanlarda zemin döşeme çalışması başlattı. Tarihi doku göz önünde bulundurularak yapılan çalışmalarda Kurşunlu Camii bölgesine 2 bin 500 metrekare bazalt küp taş, 800 metre bazalt oluk taşı ve 800 metre bazalt bordür taşı döşendi. Pazar olarak kullanılan alana 55 metrekare bazalt küp taş döşeyen ekipler, ayrıca Arap Şeyh camii yanına 2580 metrekare bazalt küp taş, 840 metre bazalt oluk taşı ve 840metre bazalt bordür taşı döşedi. Camii yanında yer alan parka da 250 metre bazalt bordür ve 200 metrekare küp taş döşemesi yapıldı.

Kentin turizm potansiyelini açığa çıkarmayı hedefleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesinde ihtiyaç duyulan tarihi alanlarda ilçenin dokusuna uygun şekilde zemin çalışmalarına devam edecek.

Resim Galerisi