Buyuksehir Engelli Banner-3
    çöp topluyoz knak
    Buyuksehir Diyarbakir Malameye Banner-2

Mızraklı Kürtçe Dil Bayramı etkinliğine katıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı,15 Mayıs Kürtçe Dil Bayramı dolayısıyla Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen masal ile tiyatro etkinliğine katılarak çocuklarla bir araya geldi ve miniklere kitap dağıttı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı ile Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Belgin Diken’nin de katılım gösterdiği 15 Mayıs Kürtçe Dil Bayramı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlik,Kürtçe Dil Bayramı’nın tarihsel gelişiminin anlatımıyla başladı ve Kürtçe “Qıjık û Rovî” Zazaca “Hamolek” masallarının anlatımıyla devam etti.

“Sê Ezazek” beğeni topladı

Masal anlatımının ardından Amed Şehir Tiyatrosu’nun 25 dakikalık “Se Ezazek” oyunu sahnelendi. Yolculuk yapmak için araç bekleyen birbirinden farklı (dışa dönük konuşkan, içine kapanık konuşmayı sevmeyen ve sinirli) 3 karakterin grevden ötürü araçların çalışmamasıyla bekleyiş hikayelerinin aktarıldığı tiyatro oyunu etkinliğe katılan çocuk ve aileleri tarafından ilgiyle izlendi. Başta anlaşamayan daha sonra kaderlerinin ortak olduğunu öğrenen 3 karakterin dayanışma içine girmesiyle sona eren oyunda çocuklar, oyuncuları performanslarından dolayı ayakta alkışladı.

Düzenlenen organizasyonda Kürtçe kısa bir konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mızraklı, hazırlanan masal ve tiyatro oyunu nedeniyle emeği geçenlere teşekkür etti. Ana dilin insanın onuru olduğunu belirten Mızraklı, dilin anne sütü gibi olduğunu dile getirdi.

Eşbaşkanlar çocuklara kitap dağıttı

Etkinlik sonunda çocuklarla bir araya gelen Eşbaşkanlar,15 Mayıs Kürtçe Dil Bayramı nedeniyle, Diyarbakır tarihini aktaran “Taca Dîcleyê Amed” kitabını miniklerin isteği üzerine imzalayarak dağıttı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

« Mayıs 2019 »

HAVA DURUMU