Buyuksehir Engelli Banner-3
    çöp topluyoz knak
    Buyuksehir Diyarbakir Malameye Banner-2

Aktif Yaşam Merkezi’nden yüzlerce engelli yararlanacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, toplam bin 12 metrekare alan üzerine inşa ettiği ve kentteki tüm engelli gruplarını bünyesinde barındırmayı hedefleyen Aktif Yaşam Merkezi’nden yüzlerce kişi faydalanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın farklı engel gruplarında yer alan bireyleri düşünerek Aktif Yaşam Merkezi’nden yüzlerce kişi yararlanıyor. Toplam bin 12 metrekare alan üzerine inşa edilen merkezde engellilere yönelik eğitim, sosyal yaşam, beceri geliştirme ve fiziksel aktiviteler gerçekleştirilecek. Engelli bireylerin uğrak mekânı haline gelecek olan yaşam merkezinde müzik, spor, bilgisayar,özel çocuklar için okul öncesi çocuk gelişimi, hobi, boyama ve seminer atölyeleri yer alıyor. Oluşturulan atölyeler sayesinde engelli bireyler,kişisel gelişimleri dışında el sanatları ile ilgili farklı tarzlarda yeni ürünlerde ortaya çıkarabilecek.

Aktif Yaşam Merkezi’nden engelli ailelerde yararlanacak

Hobi atölyelerinde farklı engel grupları el sanatlarına ilişkin çeşitli ürünler üretecek. Atölyelerde taş boyama, ahşap boyama, örgü örme ve maske boyama mesleklerinin eğitimleri,uzman eğitmenler tarafından verilecek. Merkezden engelli bireylerin aileleri de yaralanabilecek. Sosyal hizmet çalışmaları eşliğinde aileler ve engelli bireylere her türlü psiko sosyal destek sunulacak.

Artı 1 Kafe işletmesi Down Sendromluların

Aktif Yaşam Merkezi alanı içinde oluşturulan Artı 1 Kafe’yi  down sendromlu bireyler işletiyor.İş yaşamı ile birlikte down sendromlu bireylerin sosyalleşmesini de sağlayan Artı 1 Kafe,ayrıca farkındalık sağlayarak  herkese açık olarak hizmet veriyor.

« Mayıs 2019 »

HAVA DURUMU