Buyuksehir Engelli Banner-3
    megomerhaba
    çöp topluyoz knak
    Buyuksehir Diyarbakir Malameye Banner-2

Mızraklı çalışma alanlarını denetlemeye devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon, Sağlık İşleri ile İtfaiye daire başkanlıklarına bağlı çalışma alanlarında denetimde bulundu. Mızraklı, DİSKİ Atık Su Arıtma Tesisini de ziyaret ederek yerinde inceledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışma alanlarında denetimlerine devam ediyor. Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon, Sağlık İşleri ile İtfaiye daire başkanlıklarına bağlı hizmet veren birimler ile DİSKİ Atık Su Arıtma Tesisini ziyaret eden Mızraklı, yetkililerle görüştü bilgi aldı. Mızraklı’ya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri de eşlik etti.

Sabah erken saatlerde Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığının Mardinkapı – Kabe Köprüsü hattında başlattığı asfaltlama çalışmalarını denetleyen Mızraklı, işçilerle bir araya geldi. Mızraklı, çalışanlarla bir süre sohbet ederek yürüttükleri işin önemine ve zorluğuna dikkat çekti. Mızraklı, çalışanlara kolaylıklar dileyerek alandan ayrıldı. Daha sonra Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nın Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi’nde bulunan Sağlık Merkezi’ni ziyaret eden Mızraklı, ilgili amirlerden bilgi aldı. Sağlık Merkezi’ndeki cihaz ve ilaçları inceleyen Mızraklı, hasta yataklarının örtülerini düzelterek yerine bıraktı.

‘İtfaiye için saniyeler çok önemli’

Eşbaşkan Mızraklı, Sağlık Merkezi ziyaretinin ardından İtfaiye Daire Başkanlığının Kayapınar Grubunu ziyaret ederek personellerle bir araya geldi. itfaiye erlerinin kullandığı araç ve gereçler hakkında ilgili amirlerden bilgi alan Mızraklı, Kayapınar Grubu yerleşkesinin alanını gezdi. İtfaiye için saniyelerin çok önemli olduğunu vurgulayan Mızraklı, personellerin ve kullanılan araç gereçlerin donanımlı olmasının önemini anlattı. Mızraklı, itfaiye grubunun arkasında bulunan Kayapınar Belediyesi’ne bağlı Sera ve Fidanlık Alanı’nı da ziyaret ederek, üretilen ağaç ve mevsimlik çiçeklerle ilgili yetkililer ile görüştü. Mızraklı, Kayapınar İlçesi’nde son yıllarda yaşanan hızlı kentleşme ile birlikte gelen betonlaşmanın önüne geçmek için sitelerin duvarlarına yönelik asma ve site içlerine fidan dağıtımıyla yeşillendirme çalışmalarının yapılması gerektiğini belirtti.

Atık Su Arıtma Tesisini inceledi

Mızraklı, son olarak kentin su ihtiyacını önemli oranda karşılayan DİSKİ Atık Su Arıtma Tesisini geçti. DİSKİ Genel Müdürü Zeki Kantarcı ve personeller tarafından karşılanan Mızraklı, alanda incelemeler yaptı. Mızraklı, tesiste bulunan laboratuvar, otomosyon, idari ve su arıtma binalarını tek tek gezerek ilgili amirlerden bilgi aldı. Suyun geçirdiği evreleri inceleyen Mızraklı, kentteki su ihtiyacı ve oluşabilecek olumsuz durumlarda yürütülecek çalışmalar için yetkililer ile görüş alışverişinde bulundu

« Mayıs 2019 »

HAVA DURUMU