• 2019_yaz_kursları
    çöp topluyoz knak
    Buyuksehir Diyarbakir Malameye Banner-2

Mızraklı Muhterem Süren’in anmasına katıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı, İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi olan geçen yıl 6 Haziran’da yaşamını yitiren Av. Muhterem Süren’in anma törenine katıldı.

6 Haziran 2018’de yaşamını yitiren İHD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Av. Muhterem Süren için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde anma töreni düzenlendi. Hasta mahpuslarla ilgili çalışmalarıyla bilinen Süren’in anma törenine Eşbaşkan Dr. Selçuk Mızraklı, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay, Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, İHD Genel Başkan Yardımcısı Rehşan Betaray, İHD MYK üyesi Raci Bilici, Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun, Barış Anneleri ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri katıldı. Anmanın yapıldığı sahnede yakılan mumlar eşliğinde Süren’in “EM TE JI BÎR NAKIN” yazılı tablo içinde fotoğrafı bırakıldı.

1 dakikalık saygı duruşu ve Süren’in yaşamından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimiyle başlayan anma töreni Süren’in ağabeyi, çalışma arkadaşları ve STK temsilcilerinin Süren ile ilgili anılarını, duygu ile düşüncelerini dile getirmesiyle devam etti.

Acıların yarıştırılmadığını acılar tarif edilirken hangi sözcükler kurulursa kurulsun sözlerin yetersiz kaldığını belirten Mızraklı, 24 Haziran seçim çalışmaları öncesinde bu kara haberi aldıklarını söyledi. Birlikte çalışmalar yürüttüklerini aldıkları haber ile yüreklerinin yandığını ifade eden Mızraklı, seçim çalışmalarını yarıda bırakıp İHD’ye geldiklerini ve cenazeyi kaldırdıklarını ama yürekteki yarayı kaldıramadıklarını aktardı. Süren’in bıraktığı yerde arkadaşlarının devam ettiğini ama yine de eksikleri telafi etmenin oldukça güç olduğunu kaydeden Mızraklı, “hak mücadelesinin en yakın ve en uzağında duranlar için Muhteremdi. Belki biraz kavgada aziz ve kavgada öndeydi, ama Muhteremdi.” şeklinde konuştu. Konuşmasını Süren’in hak ve hakikat üzerine söyledikleriyle sürdüren Mızraklı, hakikatlerin gün yüzüne çıkması için en yüreklice mücadele veren sevgili Muhterem’in her an yüreklerinde yaşayacağını aktardı.

Yapılan konuşmaların ardından anma töreni Süren’in severek dinlediği şarkıların ve türkülerin seslendirilmesiyle sona erdi.

« Haziran 2019 »

HAVA DURUMU