banner bayram
    banner sur disi
    banner nazim hikmet

Büyükşehir Belediyesi Değerler Eğitimi Projesi’ni hayata geçiriyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, eğitime destek vermek için Değerler Eğitimi Projesi’ni hayata geçiriyor. Proje ile okullardaki öğrencilerde, sosyal ve kültürel değerlere yönelik farkındalık oluşturulması için çeşitli seminer, yarışma ve geziler düzenlenecek.

İstihdam ve mesleki kurslar için çalışmalarını tamamlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, eğitime destek vermek için çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın talimatıyla hazırlanan Değerler Eğitimi Projesi hayata geçiriliyor. Yarın (9 Şubat) Öğretmen Evi'nde yapılacak toplantı ile proje çalışmalarına start verilecek.

Projenin hedefleri

Proje ile belirlenen okullardaki öğrencilerde, sosyal ve kültürel değerlere yönelik farkındalık oluşması amacıyla değerlere sahip olan kişilerde iç motivasyonun artırılması, öğrencinin kendini ve geçmişini daha iyi tanıması, öğrencilerde sorumluluk duygusunun geliştirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında şu konularda çalışmalar yürütülecek. “Günümüz dünyasında önemli bir jeopolitik konuma sahip ülkemizde, vatanına ve devletine sahip çıkan, milletine faydalı yurttaşlar yetiştirilmesi. Diyarbakır ilimizde huzur ortamının öneminin kavranması, farklı kültür mozaiğine sahip ülkemizde herkesin kardeşçe, karşılıklı saygı ve hoşgörü ile yaşamasına imkan sağlayacak bilinç oluşturulması. Kardeşlik duygusunun yaşam içinde öne çıkması, mutlu ve uyumlu gençlerin sayısının artması. Okullardan başlayarak, aile içi, mahalle ve bölgemizde sevgi ortamının yaygınlaşması, aile olmanın önemi kavranarak belirlenen bireyler üzerinde farkındalık yaratılması.”

Seminer, yarışma ve geziler düzenlenecek

Proje faaliyetleri içinde öğrencilere yönelik uzmanlar tarafından seminerler ve yarışmalar düzenlenecek. Rehberlik derslerinde öğrencilere izletilmek üzere "Değerlerimiz" temalı kısa film, video vb. görsel materyaller okullara ulaştırılacak. Proje kapsamında değer yargıları yansıtan il içi ve il dışı mekanlara yönelik öğrenci gezileri koordine edilecek.

Proje ilk yıl merkezde uygulanacak

Proje ile ilk olarak merkez Yenişehir, Bağlar, Sur ve Kayapınar ilçelerinde “Değerlerimiz Konulu Liseler Arası Münazara Yarışması”, kent genelinde ise “Öğrencilerin Objektifinden Değerlerimiz Temalı Fotoğraf Yarışması” düzenlenecek. Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere ödüller verilecek. Projenin ilk ayağı merkez ilçelerde bir yıl devam edecek ve ardından kırsal ilçelerdeki öğrencileri de katarak devam ettirilecek.

Protokol imzalandı

Proje ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Değerler Eğitimi İşbirliği Protokolü imzalandı.

« Haziran 2017 »

Güneşli