DBB’den yılbaşı denetimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yılbaşı dolayısıyla umuma açık alanlar, eğlence merkezleri, kafeler ve lokantalarda denetim yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yılbaşına sağlıklı, huzurlu bir şekilde girmeleri için gıda mühendisleri ve zabıtalar eşliğinde gece denetimİ yaptı.

Sağlık İşleri ve Zabıta Daire Başkanlıklarınca yapılan denetimlerde işletmelerdeki yiyecek ve içeceklerin son kullanma tarihleri, mekanlardaki hijyen durumu titizlikle kontrol edilirken eksiği olan iş yerlerine uyarıda bulunuldu.

Sağlık İşler Daire Başkanlığı ekipleri, 2021 yılı boyunca çalışmalarında 5 ton kırmızı ve beyaz et olmak üzere 6 ton gıda maddesine el koyarak imha etti.

Büyükşehir Belediyesi, halkın güvenli gıdaya ulaşması için çalışmalarına devam edecek.