Silvanlı taksiciler plaka sahibi olmaktan memnun

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Silvan’da çalışacak olan ticari taksiler için yaptığı plaka ihalesi taksici esnafını memnun etti.

Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki taksi taşımacılığının kayıt altına alınması, korsan taşımacılığın önlenmesi, taksi hizmetlerinin bir düzen içerisinde sürdürülmesi ve gerekli denetimlerin sağlanması amacıyla ihaleler gerçekleştirdi.

Silvan’da ticari taksi plaka ihalesine teklif veren 69 taksici esnafı mesleklerini resmi bir şekilde yapabilecek olmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Müşterilerimizi ve kendimizi güvenceye almış olduk

15 sene Silvan’da taksicilik yapan Ferdi Nesne, korsan olarak taksicilik yapmaktan kendilerinin de rahatsızlık duyduğunu, işlerinin resmiyete dönüşmesini çok istediklerini söyledi.

Nesne, şunları dile getirdi:

“Plakalarımızı ihale yoluyla aldık. Şuan ticari olarak artık çalışmaya başlayacağız. Şimdiye kadar korsan olarak çalışıyorduk. Dışarıdan gelen memurlarımız korsan taksi olduğu için rahat ve güvenli bir şekilde binemiyordu. Şu an hem müşterilerimizihem kendimizi güvenceye almış olduk.”

20 yıldır taksici olarak çalışan Mehmet İhsan, işlerinin resmiyet kazanmasından memnun olduğunu ifade etti.

Müşterilerinin taksiye binerken daha önce tedirginlik yaşadığını belirten İhsan, şöyle konuştu:

“Dışarıdan yabancı biri geldiği zaman taksi sarı olmadığı için binmeye korkuyorlardı, Müşteri arabaya zar zor bindiriyordu, ama Allah'ın izniyle ve Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla sarıya geçtiğimiz dönemden sonra bu sıkıntıları yaşamayacağımızdan eminiz.”

Ücret konusunda büyük fayda sağladı

MevlütSezik ise uygulamanın hayata geçmesiyle birçok sorunu aştıklarını söyledi.

Sezik, şunları aktardı:

“Ücret konusunda fazla ya da eksik gibi şeylerin ortadan kalkması bize büyük bir fayda sağladı. Yolcu, gönül rahatlığıyla el kaldırıp beni durdurabilir. Artık sarı taksi var. Birçok kez mesela adam yolda taksiye binmek istemiştir, ama sivil olduğu için taksi olduğunu bilmiyor. Küçük levhalar takıyorduk. Onlar da görünmüyordu zaten. Bu konuda müteşekkiriz.”

 

Video

Resim Galerisi