bbc
    banner sur disi
    banner nazim hikmet

Başkan Atilla’dan 19 Mayıs mesajı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, yayınladığı mesajla, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.19 Mayıs'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'a ayak bastığı ve millet ile istiklal mücadelesinin meşalesini yaktığı gün olduğunu belirten Başkan Atilla, İstiklal mücadelesinin sembol günü 19 Mayıs'ın, istikbalin sembolü gençlere armağan edilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı. Güçlü Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan cumhuriyet emanetçilerinin gençler olduğunu ifade eden Başkan Atilla, mesajında şunları kaydetti: “Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün genç dehasından, gençlerin sadakat ve fedakarlığından, genç şehitlerimizin mübarek kanlarından doğmuştur. Dünden bugüne gençler; Türkiye’mizin varlık kazanma, güçlenme ve ilerleme ümitlerinin kaynağı olmuşlardır. Gençlerimizin dehası, olgunluğu, ahlakı ve enerjisi Türkiye’mizi ayakta tuttu. İşte bu yüzden, her yıl 19 Mayıs’ı milletçe gençlerimizle birlikte kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk gençlerine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.”

« Mayıs 2017 »

• 28 Mayıs 2017