Bu sayfayı yazdır

Uyanış Gençlik Çanakkale Zaferi Anma Töreni’ne katılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, akademi liselerde eğitim gören 500 öğrenciyi 18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Töreni’ne katılmak üzere Çanakkale’ye uğurladı.

Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakırlı gençlerin, vatan müdafaasında Çanakkale geçilmez destanının yazıldığı yerleri görmeleri ve anma törenine katılmaları için Çanakkale gezisi düzenledi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi anısına düzenlenen törene katılmak üzere Sur, Ali Gaffar Okkan, Dicle, Hani Hatuniye, Silvan El Cezeri ve Bismil Ahmedi Hani akademi liselerinde eğitim gören 500 öğrenciyi Çanakkale’ye gönderdi.

Sabah saatlerinde Merkez Bilgievi’nde toplanan öğrenciler, hazırlıklarını tamamlayarak servis araçlarıyla yola çıktı. 2 gün boyunca Çanakkkale’de kalacak olan öğrenciler, eğitmenleri eşliğinde Şehitler Abidesi, Alçıtepe Hastane Müzesi, Şahindere Şehitliği, Mecidiye Tabyaları, Seyit Onbaşı Anıtı, 57 Piyade Alayı Şehitliği noktalarını gezecek.

“Şehitleri anacağız”

Sur Akdemi Lise öğrencilerinden Canan Alpaslan, Çanakkale’ye gidip göreceği için çok heyecanlı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Mutluyum, oraya gideceğiz, şehitleri anacağız. Diyarbakırlı çok şehidimiz var onlar için dua edeceğiz.” 

Mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getiren öğrencilerden Merve Demirok ise şöyle konuştu:

“Bizim için savaşan, şehit olan askerler var. Çanakkale Zafer için büyük bir cepheydi o zamanlar. Oraya gidip görmek, Diyarbakırlı şehitlerimiz de var, onlar için dua etmek, onları yerinde görmek, o ortamı hissetmek benim için çok güzel olacak çok da heyecanlıyım.”

Dicle Akademi Lise öğrencilerinden Vejdin Avcı ise şunları kaydetti:

“Çanakkale ülkemizin kurtuluşu için çok önemli bir yerdi. Oraya gidip göreceğim için çok mutluyum. Bize bu imkanı sunan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” 

 

Resim Galerisi