Eşbaşkan Mızraklı LGS birincilerine bisiklet armağan etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı, Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) tam puan alarak Türkiye 1’incisi olan 13 öğrenciye bisiklet armağan etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı, LGS’de tam puan alarak Türkiye birincisi olan 13 öğrenciye kasklarıyla birlikte bisiklet armağan etti. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Resepsiyon Salonu’nda organize ettiği Diyarbakır Eğitim-Sen 2 Nolu Şubesi’nin desteklediği etkinlikte Mızraklı, öğrencileri ve ailelerini gösterdikleri üstün başarıdan dolayı kutladı. Bisiklet dağıtımından önce başarılı öğrencilerin gelecek planlarıyla ilgili fikirlerini alan Mızraklı, aile bireyleri ile de görüştü.

Çocukların gösterdikleri üstün başarıdan dolayı aileleri ve eğitimlerine emek veren öğretmenleri kutlayarak söze başlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı da öğretmenlerin toplumun en büyük değerleri olduğunu dile getirdi. Yerel yönetimlerde sorumlu mevkilerde bulunanların yarına dair bir umut ekmek durumunda olduğuna vurgu yapan Mızraklı, “Kentin bütün hayat alanlarının çocuklara, gençlere ve kadınlara göre oluşturulması gerekiyor. Bizim de böyle bir sorumluluğumuz var.” dedi.

Eğitim politikalarının tek merkezden yönetilmesini eleştiren Diyarbakır Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Recep Şimşek, toplumun eğitim konusunda istek ve ihtiyaçlarının göz ardı edildiğini ifade etti. Oluşturulacak eğitim müfredatının her kesimin sesine kulak verilerek yapılması gerektiğine dikkat çeken Şimşek, bu konuda özellikle STK’ların ve yerel yönetimlerin söz sahibi olması gerektiğini vurguladı.

‘Çocuk Kenti Projesi UNICEF tarafından örnek çalışma olarak kabul edildi’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin çocuk dostu kentler oluşturma amacıyla yürüttüğü çalışmaların UNICEF tarafından tüm belediyelere örnek çalışma olarak gönderildiğinin bilgisini veren Mızraklı, bu başarıdan dolayı da personelleri kutladı. Çocukların LGS sınavına giren yüzbinlerin içinde büyük başarıya imza attığını hatırlatan Mızraklı, “Şunu da çok iyi biliyoruz ki bu ülkede eşitsiz, adil olmayan, nitelikli ve ulaşılabilir olmayan bir eğitim-öğretim ortamı var. Bunlar sizleri de rahatsız ediyor. Çünkü o çocukça dünyaya bakarken sizlerin ruhunda eşitsizlikler yok. Aksine çok daha dengeli ve eşit bir algı var. Herkesin eğitimde fırsat eşitliğine sahip olabildiği ve içlerinde en iyi koşabilenlerin ulaşmak istedikleri yarınları tesis etmek de biz yetişkinlerin görevi. Bazı şeyler eksik kalırsa bilin ki bunlar yetişkinlerden kaynaklı olacak. Bu işte sizlerin günahı yok. Günahımızın ve vebalimizin sorumluluğuyla adımlarımızı atmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Sınavda dereceye giren Muhammed Emin Özkahraman ise organizasyona katılanlara başarı hikâyesini ve çalışırken yaşadığı zorlukları aktardı.

Yapılan konuşmaların ardından Mızraklı, çocuklara bisiklet hediye ederken Diyarbakır Eğitim-Sen 2 Nolu Şubesi ise kitap armağan etti. LGS’de başarılı olan bazı çocukların tatilde olması sebebiyle armağan edilen bisiklet ve kitaplar ebeveynleri tarafından alındı.

« Temmuz 2019 »