asfalt2017calisiyoruz
    banner sur disi
    banner nazim hikmet

Diyarbakır Demokrasi Nöbeti’nde

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ile binlerce vatandaş, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Demokrasi Nöbeti tuttu. 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda sabaha kadar devam eden Demokrasi Nöbeti’nde Başkan Atilla, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Diyarbakır’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Demokrasi Nöbeti gerçekleştirildi. “Milli Birlik Yürüyüşü”nün ardından 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda başlayan Demokrasi Nöbeti’ne, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve eşi hanımefendi Lütfiye Atilla, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mülki erkan, şehit yakınları, gaziler ile binlerce vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Demokrasi Nöbeti’nde, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu, dualar edildi. Açılış konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını alana kurulan iki büyük ekrandan canlı izlendi.

Parktaki programda konuşan Hasan Basri Vali Güzeloğlu, 15 Temmuz şehitlerini ve şahadet mertebesine erişen tüm şehitleri minnetle andıklarını belirterek, “Bilinmelidir ki bu milletin her bir ferdi, her bir evladı söz konusu olan vatan, devlet, bayrak ve ezan olduğu zaman diğer bütün şehitler gibi bu onurlu duruşun yenilmez ve geri durmaz temsilcileridir.” dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Atilla, Vali Güzeloğlu ile protokol üyeleri, oluşturulan platforma çıkarak halkı selamladı. Başkan Atilla ve beraberindekiler, daha sonra “15 Temmuz Marşı” ve “Ölürüm Türkiyem” şarkısını hep birlikte seslendirdi.

Başkan Atilla, yoğun ilgi gördü

Demokrasi Nöbeti’ne katılan vatandaşlar, taşıdıkları Türk bayraklarıyla alanı kırmızı beyaz renklere çevirdi. Başkan Atilla, gece boyunca Demokrasi Nöbeti’ne katılan vatandaşlar ve çocuklarla yakından ilgilendi. Halktan yoğun ilgi gören Başkan Atilla, vatandaşlarla sohbet etti, öneri ve taleplerini dinledi. Başkan Atilla, ayrıca 15 Temmuz şehitleri anısına açılan şeref defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

15 Temmuz Şehitler Parkı’nda kurulan çadırlarda, vatandaşlara yemek ve su dağıtıldı.

Renkli görüntülere neden olan Demokrasi Nöbeti sabaha kadar devam etti.

« Temmuz 2017 »

Açık